Nikšić odbio staviti na dnevni red smjenu v.d. direktora FUP-a Vahidina Munjića

U utorak, 30. aprila/travnja 2024. godine), s početkom u 10:00 sati u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu počela je 33. sjednica Vlade FBiH – saznaje Crna-Hronika.

Na današnjoj sjednici Vlade FBiH trebalo je, pored ostalog, biti doneseno rješenje o suspenziji Vahidina Munjića sa pozicije v.d. direktora FUP-a.

Kao što je poznato Vahidin Munjić uhapšen je u sklopu akcije Black Tie 2 i osumnjičen za teška koruptivna djela u svojstvu službene osobe.

Munjiću naknadno nije određen pritvor, što je poslužilu ministru FMUP-a Rami Isaku da Munjiću po izlasku iz pritvora organizira tragikomični svečani doček ispred zgrade FMUP-a.

O tome smo već pisali ovdje

Postrojili policajce kako bi pozdravili šefove koji su izašli iz pritvora

Zašto Vahidin Munjić ne može više biti v.d. direktor FUP-a smo pisali ovdje.

Premijer federalne vlade, činjenicu da Munjić još uvijek nije iako je već morao biti suspendovan, “branio je”, izjavom da od Tužiteljstva BiH još nije dobio pismeni akt o naredbi o otvaranju istrage protiv Munjića, Selmanovića i trojice policijskih službenika osumnjičenih u Black Tie 2.

Nikšić je tom izjavom izmanipulirao javnost, jer dostava naredbe o otvaranju istrage nije obaveza postupajući tužioca. Naredba se dostavlja samo po pismenom zahtjevu poslodavca u ovom slučaju Vlade FBiH, što naravno nije uređeno.

Može li i dalje Vahidin Munjić biti v.d. direktor FUP-a?

Iako su ministri iz HDZ tražili da se na Vladi FBiH raspravi situacija u FUP u i evidentni problemi u rukovođenju ovom policijskom agencijom, federalni premijer Nermin Nikšić je odbio staviti na dnevni red smjenu Munjića, saznajemo Crna-Hronika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79