Kolinda pokazala srednji prst Škori

Kolinda pokazala srednji prst Škori


JUČERAŠNJA izjava Miroslava Škore da se silovana žena, ako zatrudni, o abortusu mora dogovoriti s obitelji izazvala je niz reakcija.

Jedna od žešćih bila je ona zamjenice gradonačelnika Osijeka Žane Gamoš, koja je objavila fotografiju na kojoj Škori pokazuje srednji prst te je pozvala i druge žene da učine to isto.

Danas poslijepodne isto je napravila i bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja je fotografiju sebe kako Škori pokazuje srednji prst poslala Jutarnjem listu uz poruku:

“Pridružujem se svim ženama koje ovim “nepristojnim” činom pokazuju svoj stav i dižu glas protiv onih koji nas pokušavaju vratiti stoljećima unazad. Prošlo je vrijeme kad je žena sjedila u ćošku i čekala što će “baja” reći.

Uvijek sam bila za život, ali i za život koji ima pravo na izbor. Bez pritiska, bez stigmatizacije i uvjetovanja, posebno u najosjetljivijim životnim situacijama poput silovanja.

Miroslav Škoro je jučer u sučeljavanju s Gordanom Jandrokovićem u studiju Večernjeg lista kazao kako bi se u slučaju silovanja žena trebala dogovoriti s obitelji što učiniti ako zatrudni, dok je Raspudić sugerirao kako pobačaj ne bi trebalo dozvoliti ni silovanim ženama.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija