Užas u Sarajevu: Došao da reklamira uslugu, umjesto reklamacije radnici ga pretukli

Užas u Sarajevu: Došao da reklamira uslugu, umjesto reklamacije radnici ga pretukli


Prije dva dana u Sarajevu se desio incident u kojem su radnici Klimacentra Sarajevo nasrnuli na klijenta koji je došao reklamirati loš urađen posao.

Mirza Geljo, sarajevski taksista i zumba trener je došao u prostorije Klimacentra kako bi se požalio na loše ugrađeni ventil na kompresoru klime koji je izazvao havariju na sistemu klime, na kraju je prošao sa lakšim povredama, jer su ga, prema njegovim riječima, napala tri radnika istoimene firme.

Napadnuti muškarac je svoju ispovijest napisao na Facebook profilu:

“Ovako ćete izgledati ukoliko odete u Klimacentar Sarajevo da reklamirate uslugu koja vam je naplaćena!!!

U srijedu oko 15:50 teško nasilničko ponašanje se odvilo u prostorijama Klimacentra u Butmiru od strane jednog od vlasnika i dvojice uposlenika nad mojom malenkosti nemam drugog načina da upozorim javnost na to šta će im se desiti ako kojim slučajem budu nezadovoljni uslugom u ovom objektu.

Osjećam obavezu kako prema vlastitom dostojanstvu tako i prema budućim klijentima koji se odluče brigu o klimi u svom automobilu prepustiti ovim siledžijama. Ne želim da bilo ko doživi ono što sam ja.

Zaista mi nije jasno kako je moguće da naši portali prenose vijesti poput sudara dva automobila u centru grada, a ne prenose ovakav šokantan događaj iz klimacentra Sarajevo. Ono što se desilo meni moglo se desiti bilo kome i zato ovako javno upozoravam sve one koji tamo pomisle nešto reklamirati da ili pođu s policijom ili se naoružaju ili budu spremni da završe kao ja.

Gore od same činjenice da sam pretučen dok sam reklamirao pogrešno ugrađeni ventil na kompresoru klime koji je samo dan nakon što je ugrađen izazvao totalnu havariju na sistemu klime mog automobila i prouzrokovao štetu(po novom predračunu klimacentra) od 1250,00 KM, jeste to da sam pretučen kukavički dok sam sjedio u automobilu sa Sarajevo Taxi firmom na krovu, tačnije dok sam obavljao posao taxi prevoznika kao i to što se nasilje dogodilo tamo gdje ga zadnje očekujete.

Obzirom da sam im dao 250,00 KM za ugradnju ventila (koji na sebi ima oznaku da je za mercedesov kompresor, a ne za renault-ov) te da mi traže novih 1250,00 KM za popravku havarije koji je isti izazvao obratio sam se za mišljenje drugih servisera jer mi je bilo nepojmljivo da kompresor zariba “slučajno” samo jedan dan poslije njihovog uredno obavljenog i naplaćenog servisa.

Na dvije adrese sam dobio isto mišljenje, a to je da je pogrešno ugrađen ventil prouzrokovao zatajenje kompresora i havariju u cijelom sistemu. Jedan od njih mi je riješio kvar za mnogo manje novca od onog koji su u Klimacentru htjeli da mi uzmu. Izuzetno informisan pokušao sam vlasniku ljudski da objasnim da su njegovi radnici ugradili pogrešan ventil. Kada je isti shvatio koliko sam informisan potpuno je poludio. Zalupio je poklopcem motora mog automobila fizički nasrnuo na mene vrijeđajući i psujući gurao prema vratima mog renault-a.

Potpuno šokiran dešavanjima vidio sam dvojicu njegovih radnika kako trče otvorenih šaka prema meni i brže bolje sam ušao u automobil sa namjerom da spasim živu glavu. Živu glavu sam spasio ali povreda na glavi nisam jer su isti bili prebrzi, a gužva ispred radnje prevelika da neozlijeđen izvučem vozilo. Dok sam okretao automobil morao sam da se izmičem šakama koje su sijevale prema mom licu onako kukavički kroz prozor. Nisam imao priliku niti da pokušam da se odbranim.

Nakon što su me brutalno pretukli udarajuči me šakama u lice kroz otvoreni prozor mog automobila udaljio sam se i smjesta pozvao policiju kojim se ovim putem zahvaljujem na brzini dolaska i profesinalnom pristupu baš kao i ekipi hitne pomoći koja je za svega 10 minuta u vrijeme najveće špce stigla do Butmira da mi ukaže pomoć, a potom svojim kolima preveze do KUM-a.

POGLEDAJ GALERIJU

Za siledžije iz klimacentra sada slijedi krivično gonjenje za nasilničko ponašanje i sve ono što ih zakonski sljeduje, ali obzirom da pomenuti centar vjerovatno i dalje radi i da sva trojica rade osjećam se obaveznim da javnost upoznam šta ih čeka ako kojim slučajem iskažu nezadvoljstvo uslugom u ovom objektu kako se ono što se desilo meni ne bi desilo nekom drugom. Ovakve siledžije ne bi smjele ni pod razno da rade u prodaji, servisu ili bilo kojoj djelatnosti koja podrazumijeva direktan kontakt sa drugim licima, jer je sasvim normalno i prirodno da nisu svi kupci sretni i zadovoljni pruženom uslugom.

Sve vas koji me poznajete a koji ste pomislili da me zovete na mobitel eventualno tješite ili podržte molim da to ne činite, već da podijelite ovaj status ili ostavite javan komentar ili na bilo koji drugi način da pomognete da ovaj status vidi što više ljudi. Na taj način ćete pomoći ne meni već svim građanima ne samo Sarajeva već i šire koji imaju problema sa klimom u svom automobilu, da znaju ko su ljudi koji vode ovaj objekat i koji rade u njemu, napisao je Geljo na svom Facebook profilu.

https://www.facebook.com/mirza.geljo/posts/10221864753026503


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija