Da li je ovo moguće: Pismeno obećao direktoru da će završiti fakultet i dobio posao inženjera?

Da li je ovo moguće: Pismeno obećao direktoru da će završiti fakultet i dobio posao inženjera?


Kad pomislite da vas ništa više ne može iznenaditi u Bosni i Hercegovini tu su javna preduzeća da vas demantuju. Jedan uposlenik javnog preduzeća “RAD” Sarajevo dobio je navodno posao inženjer nakon što je direktoru predao pismeno obećanje o tome da će za četiri godine završiti fakultet, piše PRESS.

U vremenu kada je direktor KJKP “RAD” Sarajevo Selim Babić odlučio unaprijediti radnika Edina (identitet poznat redakciji) u inženjera javio se problem: Edin nije zadovoljavao uslove za unapređenje.

Za radno mjesto inženjer za dijagnostiku složenih elektrotehničkih kvarova uslov je bila fakultetska diploma koju Edin nije imao. Uprava KJKP “RAD” Sarajevo ubrzo je osmislila rješenje i navodno zatražila od Edina da na ruke direktoru dostavi pismeno obećanje o tome da će završiti fakultet.

“Izjavljujem da ću u roku od četiri godine od rasporeda na radno mjesto inženjer za dijagnostiku elektrotehničkih kvarova završiti prvi ciklus Bolonjskog sistema studiranja koji se vrednuje s najmanje 180 ECTS-ova ili VŠS-VII stepen stručne spreme, saobraćajnog ili elektrotehničkog fakulteta, a koji je potreban za obavljanje poslova navedenog radnog mjesta”, navodi Edin.

Pismeno obećanje dostavljeno je Babiću 6. septembra 2018. godine, ali je tek sada dospjelo u javnost. Da li je ovo tačno ostaje da se vidi.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija