Nakon pisanja Crne Hronike: Inspekcija zapečatila bespravno gradilište u centru Tuzle (FOTO)

Nakon pisanja Crne Hronike: Inspekcija zapečatila bespravno gradilište u centru Tuzle (FOTO)


Problem Tuzle, kao i mnogih drugih velikih gradova širom Balkana je bespravna gradnja objekata, koji nekontrolisano niču u poslijeratnom periodu i o čijem izgledu i namjeni odlučuju sami investitori, a ne struka, piše crna-hronika.info.

Redakciji Crne Hronike BiH stigla je priča iz Tuzle, a u kojoj se navodi kako u blizini SKPC Mejdan niče objekat koji je dobio odbijenicu za gradnju.

Naime, u centru grada Tuzle, 70 metara od SKPC Mejdan u ulici Mustafe Hukića do br. 15 na zemljištu označenom k.č.br. 374/1 i 374/3 k.o. Tuzla IV, nelegalno se vrše građevinski radovi na uzurpiranoj površini koja je sa udjelom upisana 1/1 Titovi rudnici Kreka Banovići Dobrnja.

Reporter Crne Hronike danas je bio u blizini spornog gradilišta, a situacija je potpuno drugačija. Naime, inspekcija je trakom ogradila gradilište, te zapečatila sporni objekat.

Ostaje da vidimo da li će građevinski radovi koji su započeti biti uklonjeni, te time bespravno sagrađeni objekat neće ugrožavati vodovodne i kanalizacione sisteme na kojima se nalazi.

Bespravna gradnja u Tuzli: Radovi teku nesmetano, dozvola nije dobijena! (FOTO)


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija