Prosječna neto plaća u maju 940 maraka

Prosječna neto plaća u maju 940 maraka


Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća u BiH u maju iznosila je 940 maraka i nominalno je niža za 1,2 posto u odnosu na decembar prošle godine te viša za 1,4 posto u odnosu na maj prošle godine.

Najniža prosječna neto plaća u maju bila je u djelatnosti pružanja smještaja, te pripremi i usluživanju hrane i iznosila je 543 KM, u građevinarstvu 634 KM, dok je prosječna neto plaća u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima iznosila 654 KM, podaci su Agencije za statistiku BiH.

U finansijskim i djelatnostima osiguranja prosječna neto plaća u maju iznosila je 1.543 KM, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji 1.432 KM, dok je prosječna neto plaća u informacijama i komunikacijama bila 1.327 KM.

Prosječna mjesečna bruto plaća u BiH u maju je iznosila 1.450 KM i nominalno je niža za 1,4 posto u odnosu na decembar prošle godine, te viša za 1,4 posto u odnosu na maj lani.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija