Potukli se u stanu, nakon toga i u autu na putu za bolnicu, pa sletjeli

Potukli se u stanu, nakon toga i u autu na putu za bolnicu, pa sletjeli


U Splitu je došlo do fizičkog sukoba i s njim povezane saobraćajne nesreće.

Naime, 40-godišnjak i 22-godišnjak prvo su se sukobili u stanu. Četrdesetogodišnjak je povrijedio 22-godišnjaka. Onda su se na putu za bolnicu sukobili u autu.

“Policijski službenici Druge policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom i 22-godišnjakom zbog sumnje da je 40-godišnjak počinio krivično djelo teške tjelesne povrede, a 22-godišnjaka se sumnjiči da je svojim ponašanjem ostvario obilježja prekršaj opisanog u čl. 162 st. 2 u svezi s čl. 293 st. 2 Zakona o sigurnosti saobraćaja na cestama (ometanje vozača uslijed čega je došlo do saobraćajne nesreće sa povrijeđenim osobama)”, stoji u saopštenju policije.
Sumnjiče se da su bili u alkoholisanom stanju, a u sukobu je 22-godišnjaku povrijeđen prst na ruci.

Potom su pomenuta dvojica sjela u automobil s ciljem da 40-godišnjak do bolnice preveze povrijeđenog 22-godišnjaka, ali su sukob nastavili u vozilu, te je 22-godišnjak uhvatio volan vozila u vožnji pri čemu su sletjeli sa kolovoza i udarili u parkirano vozilo.

Ljekarska pomoć obojici je pružena u KBC Firule te je utvrđeno da su u saobraćajnoj nesreći zadobili lakše tjelesne povrede i otpušteni su iz bolnice.

Zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela teške tjelesne povrede protiv 40-godišnjaka biće podnesena krivična prijava nadležnom državnom tužilaštvu, dok je 22-godišnjaku zbog sumnje da je svojim ponašanjem ostvario obilježja gorenavedenog prekršaja izdat prekršajni nalog, piše Dalmacija danas.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija