Zvizdić: Kad Barcelona izgubi od Bayerna 8:2 ne mijenjaju se igrači, nego uprava i treneri

Ja ne postavljam nikakve uvjete, ali se SDA mora refrešovati ako želimo spremni da dočekamo izbore 2022. godine, kazao je član Predsjedništva SDA Denis Zvizdić, komentarišući izjavu lidera ove stranke Bakira Izetbegovića, u kojoj je izjavio kako nije čovjek kojem se mogu postavljati ultimatumi, piše Oslobođenje.Oslobođenje.

Izetbegović zaprijetio Zvizdiću: Tek sad će sada imati priliku da me upozna, nisam čovjek kojem se daju ultimatumi

Zvizdić je posebno naglasio kako nije “na korak” do napuštanja stranke, nego će raditi na tome kako da se stranka vrati na pozicije koje je imala, posebno u Sarajevu. Upravo je Kantonalnom odboru SDA u Sarajevu uputio najviše zamjerki, kazavši kako bi cijelo rukovodstvo KOSDA Sarajevo trebalo podnijeti ostavku.

– Da je drugačija situacija, odnosno da je ostvaren izuzetno dobar rezultat, ko bi preuzeo sve zasluge? Naravno, to bi bio Kantonalni odbor. Međutim, kada treba preuzeti odgovornost za neuspjeh, onda su se ušutili. Kada je Barcelona izgubila od Bayerna sa 8:2 niko nije smjenjivao igrače, nego su smijenjeni oni koji su dovodili igrače i postavlkjali ih po terenu. Oni koji su došli nakon njih iskoristili su iste te igrače, kako bi opet pobjeđivali, kazao je Zvizdić, gostujući na TVSA.

Prema njegovim riječima, u sarajevskoj SDA ima jako dobrih ljudi, ali nisu mogli ostvariti zadovoljavajući rezultat zbog loše atmosfere koju je kreirao aktuelni Kantonalni odbor.

– Od osnivanja SDA u Sarajevu nikada nisu ostvareni lošiji rezultati nego na ovim lokalnim izborima. Izgubili smo, izgleda, čak i Ilijaš, koji je bio svojevrsni bastion, jer smo u toj Općini ostvarivali najbolje rezultate u Sarajevu. Mi smo u Sarajevu brutalno poraženi. To nisu porazi od nekoliko desertaka, ili nekoliko stotina glasova. 

Protivkandidati naših ljudi osvajali su dvostruko više glasova. Mi smo u Sarajevu izgubili mnogo vijećničkih mjesta, koja smo imali ranije, a ne samo načelnike. Mi nismo osvojili mjesto gradonačelnika ni u jednom gradu u FBiH. Nismo dobili ni Bihać, ni Tuzlu, ni Zenicu, ni Goražde, a ni Sarajevo. Izgubili smo broja vijećnička mjesta u mnogim općinskim vijećima u svim dijelovima zemlje, istakao je Zvizdić.

On se osvrnuo i na tvrdnje kako sve što je postigao u političkom životu može zahvaliti SDA koja ga je kandidovala.

– Tačno je da je meni SDA mnogo dala. Međutim, i ja sam to vratio Stranci, osvajajući veliki broj glasova. Na prošlom izborima, 2018. godine, osvojio sam 40.000 glasova, što je više nego broj glasova koje je SDA osvojila u svim sarajevskim općinama na ovogodišnjim lokalnim izborima, napomenuo je Zvizdić.

Kazao je i kako su ovo bili lokalni izbori, te da nije bio uključen u kampanju kao na općim.

– Međutim, u toku kampanje i ja sam obišao neke općine i razgovarao sa našim ljudima u tim lokalnim zajednicama, a posebno sa kandidatima. Zanimljivo, u svim općinama u kojima sam bio u toku kampanje, mi smo osvojili načelnička mjesta, dodao je Zvizdić.

On je dao i “recept” kako bi SDA mogla povratiti dobar rezultat na narednim općim izborima, za dvije godine.

– Potrebno je refrešovbati Stranku, treba dovesti mlade ljude. Međutim, ne mislim pod tim na osobe od 20 godina, nego sposobne ljude, koji imaju iskustva, a koji do sada nisu imali priliku da iskažu svoje sposobnosti, dodao je Zvizdić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79