Političaru isplatili jubilarnu nagradu koju želi ukinuti, novac donirao Memorijalnom centru Srebrenica

Političaru isplatili jubilarnu nagradu koju želi ukinuti, novac donirao Memorijalnom centru Srebrenica


Paradoks u svemu tome jeste da je Magazinović nedavno zajedno sa delegatom u Domu naroda Parlamenta BiH Denisom Bećirovićem predložio ukidanje jubilarnih nagrada

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Saša Magazinovića (SDP) objavio je informaciju da je obaviješten kako je Administrativna komisija danas donijela odluku da mu se isplati ova jubilarna nagrada u iznosu 879 KM.

Međutim, paradoks u svemu tome jeste da je Magazinović nedavno zajedno sa delegatom u Domu naroda Parlamenta BiH Denisom Bećirovićem uputio u hitnu proceduru Prijedlog zakona o dopuni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine kojim se upravo ukida jubilarna nagrada izabranim i imenovanim zvaničnicima u institucijama Bosne i Hercegovine.

U Parlamentu BIH isplaćeno 91.000 KM jubilarnih nagrada!

-Zbog svega što se dešavalo u zadnje vrijeme, nisam imao dilemu kako i gdje ovaj novac donirati. Cijeli iznos je uplaćen Memorijalnom centru Srebrenica. Mogao sam ga se odreći i vratiti u budžet, ali sam imao potrebu da bude ovako – istaknuo je Magazinović.

Inače, o izmjenama navedenih zakona glasat će se sutra na sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Kako smo nedavno objavili, iz državnog budžeta isplaćeno je 91.142 KM jubilarnih nagrada svim uposlenicima u Parlamentarnoj skupštini BiH, a među njima i državnim parlamentarcima prenosi Fokus.

Među onima koji su dobili jubilarne nagrade su i aktuelni i bivši parlamentarci a među njima su Martin Raguž, Šefik Džaferović, Bariša Čolak, Halid Genjac…


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija