Pješakinja poginula u Sarajevu, vozač vozio pod dejstvom alkohola

U ulici Safeta Hadžića u sarajevskoj općini Novi Grad jučer se u 16,50 sati dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je život izgubila pješakinja inicijala H. Z. (1942.).

Kako navode iz MUP-a Kantona Sarajevo, nju je udario vozač koji pod dejstvom alkohola upravljao vozilom “Škoda Fabia”.

(FOTO) Teška nesreća u Sarajevu: Usmrtio pješaka vozilom!

“U ovoj saobraćajnoj nezgodi od zadobijenih povreda smrtno je stradala pješakinja H. Z., a smrt je konstatovao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo. Tijelo preminule je vozilom KJKP ‘Pokop’ prevezeno u prosekturu Bare, gdje će se po nalogu tužioca obaviti obdukcija. Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke”; navode iz MUP-a KS.

Vozač M. H. je uhapšen sinoć u 20 sati zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja.

On je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva nastavljaju rad na dokumentovanju pomenute saobraćajne nezgode.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79