(VIDEO) Ranjeni dječak iz Iraka operisan i u stabilnom stanju

Osmogodišnji dječak iz Iraka, koji je u subotu u Velikoj Kladuši ranjen u leđa metkom ispaljenim iz pištolja, operisan je u Kantonalnoj bolnici u Bihaću i njegovo zdravstveno stanje je stabilno, potvrdili su iz ove zdravstvene ustanove.

Ovaj incident se dogodio ispred privremenog prihvatnog centra za migrante u pomenutom gradu, a prema informacijama iz dosadašnje policijske istrage, dječak se, skupa s ocem nalazio na obližnjem parkingu.

Dječak je bio slučajna žrtva i pretpostavlja se kako ga je pogodio metak iz pištolja koji je ispaljen prilikom sukoba između dvije grupe migranata koji se dogodio ispred pomenutog centra.

“Incident se dogodio u naselju Polje, ispred jednog supermarketa. Prema izjavama očevidaca sukobile su se dvije grupe migranata i došlo je do upotrebe vatrenog oružja. Policija je izašla na lice mjesta, ali vinovnici su se razbježali”, istakao je Ale Šiljdedić, portparol policije USK.

Prema njegovim riječima, u nedjelju tokom istrage i pretrage određenih lokacija policija je pronašla još jednu osobu koja je ranjena u ovom obračunu.

Radi se o 24-godišnjem Afganistancu koji je ranjen u predjelu lijeve ruke. Ne radi se o težim povredama ali je utvrđeno da je ranjen iz vatrenog oružja, potvrdio je Šiljdedić.

Policija još uvijek traga za osobom koja je pucala iz pištolja, a tužilac je ovaj slučaj okvalifikovao kao teško krivično djelo protiv sigurnosti ljudi i imovine. Ono što u ovome trenutku zabrinjava jeste da je ovo prvi slučaj u kojem su migranti, prilikom međusobnih obračuna, upotrijebili vatreno oružje pišu Nezavisne.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79