Miličevićka (HDZ) nagrađena novom funkcijom: Postaje zamjenica direktora Agencije za bankarstvo

Jelka Milićević, bivša federalna ministrica finansija bit će danas imenovana za zamjenika direktora Agencije za bankarstvo Federacije BiH.

Njeno imenovanje, kako saznaje portal “Avaza” predviđeno je danas na sjednici Vlade Federacije, koja je zakazana u 10 sati.

Milićević će biti imenovana za zamjenika direktora Agencije za bankarstvo FBiH na period do isteka mandata zamjenika direktora koji je razriješen, a koji je imenovan Odlukom Parlamenta FBiH.

Direktora i zamjenika direktora Agencije za bankarstvo Federacije BiH, po prethodno provedenom postupku javnog konkursa u skladu sa zakonom, na prijedlog Vlade Federacije imenuje Parlament Federacije BiH na period četiri godine, uz mogućnost imenovanja na dva uzastopna mandata  – navedeno je u članu 22. stav (2) Zakona o Agenciji za bankarstvo Federacije Bosne i Hercegovine

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79