Komšije se posvađale oko zemlje, jedan je pucao na drugog

Jučer oko 12:00 sati, PS Lukavac je zaprimila prijavu da je u mjestu Smoluća došlo do svađe mještana naselja Šikulje i porodice M.Č.

–Nakon svađe mještana došlo je do upotrebe vatrenog oružja. Tom prilikom je ispaljeno nekoliko hitaca u zrak. Nije bilo povrijeđenih lica. Po prijavi su postupili policijski sluzbenici PS Lukavac, koji poduzimaju potrebne mjere na rasvjetljavanju svih okolnosti navedenog događaja. Jedno lice je policijskim službenicima dobrovoljno predalo gasni pištolj. O događaju je obaviješten dežurni tuzilac. Nakon što se poduzmu sve potrebne mjere prema Kantonalnom tužilaštvu biće upućen adekvatan izvještaj, izjavili su za Sodalive iz MUP-a TK.

– Došli su u Smoluću kao da obrađuju zemlju. Ali, eto došlo je do pucnjave. Policija je došla i uzela zapisnik. Danas ti isti ljudi sa oružjem šetaju ulicom, policija gleda i niko ništa ne poduzima – izjavio je jedan od očevidaca.

U nastavku pogledajte video ovog događaja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79