(FOTO) Pretres stana bio pun pogodak za policiju: Pronašli automat, drogu i vage

Protekle subote na području Tuzle policijski službenici MUP-a TK iz Odjseka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga pretresli su kuću 28-godišnjeg E.K..

Tokom pretresa pronađena su pronađena tri veća pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “cannabis sativa”, jedno pakovanje sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “amfetamin – speed”, automatska puška “Zastava CZ M-70” i dvije digitalne vage sa tragovima materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

E.K. je uhapšen slobode i priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade, nakon koje je u nedjelju uz izvještaj, predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na daljnje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH i krivično djelo Nedozvoljeno držanje oružja i drugih eksplozivnih tvari iz člana 371. istog Zakona.

Hapšenje je izvršeno po naredbi Općinskog suda u Tuzli.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79