Urednik “Sjeničkih novina” teško ranjen: Upucan iz automobila u pokretu dok je šetao s porodicom

 

Urednik Facebook stranice “Sjeničke novine” Edin Hamidović (48) teško je ranjen u petak navečer kada ga je u centru Sjenice upucao E. L. (27), koji je nakon toga pobjegao.

Prema tvrdnjama očevidaca, do pucnjave je došlo dok je Hamidović šetao sa suprugom i djecom. Navodno je na njega pucano iz vozila u pokretu, pišu beogradske Novosti.

– Povrijeđeni je zadobio četiri prostrelne rane u stomak, rame i nogu, pa je transportovan u bolnicu u Novom Pazaru u kojoj je operisan. Napadač je pobjegao i za njim se intenzivno traga – rekao je izvor iz istrage.

Poslije operacije, zdravstveno stanje teško povrijeđenog Hamidovića je stabilizovano i on je van životne opasnosti.

Prema tvrdnjama poznavalaca prilika u Sjenici, do sukoba Hamidovića i E. L. došlo je najvjerovatnije zbog pisanja “Sjeničkih novina”.

Emrah Latović, sin Iza Latovića – lica sa pozamašnim kriminalnim dosijeom, sinoć je u Sjenici pred suprugom i djecom upucao Edina Hamidovića i tom prilikom mu nanio teške povrede.

Hamidović je ranije bezbjednosne organe i javnost obavijestio da mu Latović više puta prijetio, ali je reakcija nadležnih izostala.

Kako saznajemo Hamidović je pogođen sa četiri metka, izgubio je veliku količinu krvi i nalazi se u Opštoj bolnici u Novom Pazaru gdje mu se ljekari bore za život.

Izo Latović je aktivista SDP-a Rasima Ljajića. Ranije je oteo i fizički maltretirao Alena Tahirovića koji je iz SDP-a prešao u SPP.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79