Uhapšen zbog kriminalnih aktivnosti: Izašao iz automobila i dao se u bijeg

Policija Republike Hrvatske nastavlja s djelovanjem u sprječavanju nezakonitih ulazaka u zemlju i Europsku uniju. Posljednji incident dogodio se poslije ponoći 3. maja, kada su policijski službenici kontrolirali automobil poljskih nacionalnih registracijskih oznaka na državnoj granici.

Nakon što je vozač primijetio prisutnost policije, zaustavio se na travnatoj površini te je pokušao pobjeći.

Međutim, brzom intervencijom policajaca, vozač je brzo sustignut i uhapšen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

U unutrašnjosti vozila otkriveno je više stranih državljana koji su ilegalno ušli u Republiku Hrvatsku. Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje kako bi prikupili sve relevantne informacije o ovom slučaju te će podnijeti odgovarajuće prijave.

Osim toga, prema odredbama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakonu o strancima, u toku je i postupak prema stranim državljanima koji su nezakonito ušli u zemlju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79