(FOTO) U Kaknju pronađena vreća sa bombama u blizini osnovne škole

Svega nekih 50-ak metara od OŠ ‘15 u Kaknju danas se odvijala prava drama.

Naime, kako saznaje portal Hayat.ba u naseljenom mjestu, u neposrednoj blizini škole, pronađena je vreća sa ručnim bombama ratne proizvodnje.

Kako je za naš portal potvrdio Enver Grahić, dugogodišnji deminer i vođa specijaliziranog tima Federalne uprave civilne zaštite za uklanjanje eksplozivnih sredstava sve se desilo nakon dojave jednog savjesnog građanina.

Foto: Hayat
  • Na poziv Policijske stanice Kakanj i Civilne zaštite Kakanj došli smo na lice mjesta gdje smo u jednoj vreći pronašli ručne bombe, topovski udar i boce od piva. Uz asistenciju policije i Civilne zaštite Kakanj sve to smo uklonili u skladu s pravilima – kazao nam je Grahić.
Foto: Hayat

Apelovao je na građane da prijave sav otpad kojeg se žele riješiti.

  • To se dešava svako malo. Apelujem na građane da sve to prijave policiji ili Civilnoj zaštiti, a ne da sami odlažu takva sredstva. Hvala Bogu pa se danas desila i dobra stvar, jer su savjesni građani reagovali na pravi način i odmah prijavili cijeli slučaj policiji – istakao je Grahić.
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79