Ukinuta presuda Suniti Hindić za likvidaciju mostarskog ugostitelja

Ukinuta presuda Suniti Hindić za likvidaciju mostarskog ugostitelja


Odluka je donesena nakon što je 27. oktobra u Vrhovnom sudu FBiH održana sjednica na kojoj je razmatrana žalba Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, a koja je, potom, i djelomično uvažena

Vrhovni sud Federacije BiH je ukinuo presudu Županijskog suda u Mostaru kojom je Sunita Hindić (23) osuđena na troipogodišnju kaznu zatvora zbog likvidacije Nine Ivankovića (55), mostarskog ugostitelja.

Fatalna sunita na sudu: Nije mi bila namjera ubiti Ninu, bili smo u ljubavnoj vezi

Također, kako je potvrđeno Avazu, ovom odlukom je određeno i održavanje pretresa u Vrhovnom sudu FBiH.

Odluka je donesena nakon što je 27. oktobra u Vrhovnom sudu FBiH održana sjednica na kojoj je razmatrana žalba Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, a koja je, potom, i djelomično uvažena.

Iz Tužilaštva HNK su, podsjetimo, uložili žalbu na presudu koju je Kantonalni sud u Mostaru izrekao 31. maja u ponovljenom postupku i to zbog bitne povrede odredbi krivičnog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, kao i odluke o krivično-pravnoj sankciji.

Naime, iz Tužilaštva HNK navode kako postoje dokazi koji idu u prilog tome da je riječ o likvidaciji  s umišljajem. S druge strane, njena braniteljica, advokat Nada Dalipagić je iznosila je da se radilo o likvidaciji iz nehata, kako je to u dva navrata ocijenilo i Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Mostaru.

,,Fatalna Sunita” iz zatvora u Tuzli otvoreno o šišanju u zatvoru, elitnoj prostituciji i druženju sa kriminalcima

Hindić je iskoristila zakonsko pravo da se prije pravosnažnosti presude uputi na izdržavanje kazne, kao i da joj se odobri premještaj u KPZ Tuzla što joj je i udovoljeno te je pritvorsku jedinicu KPZ-a Mostar u kojoj se nalazila od 6. oktobra 2019. godine napustila 19. jula ove godine.

Hindić i Ivanković su bili su kratkoj ljubavnoj vezi, a likvidacija se dogodilo 4. oktobra 2019. godine u motelu “Villa Ivanković” u mjestu Buna kraj Mostara, nakon svađe između njih dvoje.

Fatalna Sunita (22) se odlučila udati iza rešetaka, kriminalac Ferid Suljović Ćićo (40) je njen izabranik

Sunita Hindić


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija