Potresna ispovijest majke bebe koju je očuh pretukao i polomio joj obje ruke i noge

Potresna ispovijest majke bebe koju je očuh pretukao i polomio joj obje ruke i noge


Sandra M., čijem je jedanaestomesečnom sinu očuh Rašid B. polomio obje ruke i noge, kaže da je od početka veze trpjela torturu nevjenčanog supruga.

Očuh Rašid B. pretukao bebu, polomio joj ruke i noge?

!Kleo se da mog sina nije tukao! Mene je bio kukavički, a onda se posle batina izvinjavao kao neka devojčica. Šamarao me je, udarao pesnicom u glavu i vukao me za noge.”

Ovim riečima za Kurir počela je svoju ispovijest Sandra M. (24) majka bebe koju je očuh Rašid B. (29), pretukao 4. novembra na Karaburmi i tom prilikom joj slomio obje ruke i noge. Rašid B. je, da podsjetimo, na saslušanju tvrdio da “bebu nije ni pipnuo i da je majka bila sa djetetom cijeli dan”.

Kad god bih primjetila da beba na sebi ima krv ili da pljuje krv, pitala bih Rašida da li je možda dirao dijete, ali svaki put bi dobila odgovor: “Nemoj da me napadaš, ja to dijete volim kao svoje!” – kaže Sandra.

Ostavljala ga

– Uvijek je tvrdio da nije on, ali živimo sami i ko bi drugi mogao da bude. Nije komšija sigurno došao pa ga maltretirao. Na djetetu nikad nisu bili vidljivi tragovi šamaranja, viđala sam samo krv. Uvijek bi izbila svađa između nas kada bih ga pitala šta je uradio bebi.

Sandra B. kaže da je nevjenčani suprugu tukao i nju.

– Na početku veze nam je bilo lijepo, ali je vremenom počeo da me šamara, udara pesnicama, vuče za kosu i noge. Odlazila sam nekoliko puta od njega, ali sam mu se vraćala jer ga volim – kaže ona:

– U avgustu sam otišla od njega kod majke i očuha. Došao je za mnom i molio da se vratim, ali nisam željela, pa smo se posvađali. Batina me je spasio očuh koji ga je otjerao, ali sam mu se na kraju vratila sa bebom. Sandra M., juče je kao svjedok saslušana i u istrazi koju protiv Rašida B. zbog sumnje da je bio nasilan prema dječaku, vodi Prvo osnovno javno tužilašvo u Beogradu, a u tužilaštvo je došla sa majkom.

Na saslušanju je, kako je potvrđeno iz tužilaštva, izjavila da je dijete na kratko ostalo sa njenim partnerom i da je, kada se poslije kraćeg vremena vratila, primetila da je dijete krvavo.

Krv u ustima

– Izjavila je da je zatekla osumnjičenog da drži dijete u naručju, pa kada je preuzela dijete, ono je počelo intenzivno da plače. Primijetila je krv u ustima i na rukavu majice, kao i crvenilo na licu djeteta. U iskazu je navela, da dijete nije odmah odvela kod ljekara jer ju je okrivljeni odvraćao od toga, a kako ima još dva djeteta koja su u hraniteljskim porodicama, uplašila se da bi Centar za socijalni rad mogao da bude obavješten o događaju i da bi mogli da joj oduzmu dijete – saopštilo je Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu i potvrdilo da je u svom iskazu navela i da je Rašid B. bio nasilan i prema njoj.

Kako je Kurir pisao, Rašid B. na saslušanju je izjavio da dječaka koji još nema ni godinu dana “nije ni pipnuo i da je majka bila sa djetetom cijeli dan”!

Bebi koja je sa teškim povredama zbrinuta u bolnici, prema nalazu ljekara, polomljene su obje ruke i noge, a na tijelu su otkrivene i druge povrede pa se sumnja da je dječak koji nema ni godinu dana batine trpio od kraja septembra! On je na saslušanju rekao da nikada nije udario dijete tvrdeći da je te večeri beba plakala i da mu je on dao samo cuclu i ljuljao ga u kolevci kako bi se smirio.

U daljem toku postupka, kako je saopšteno iz tužilaštva, biće ispitana baka mališana, majka Sandre M., kao i svi ostali svedoci, a zatim će tužilaštvo narediti veštačenje telesnih povreda koje je zadobilo dete kako bi se utvrdio tačan stepen povreda, odnosno okolnost vrste i težine nastanka povreda, kao i mehanizma njihovog nastanka.

– Takođe, tužilaštvo će prilikom sprovođenja istrage, a na osnovu svih prikupljenih dokaza, proceniti da li postoji odgovornost i u radnjama majke deteta, odnosno da li su se u njenim radnjama ostvarila bitna obeležja bilo kog krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti – saopšteno je iz tužilaštva.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija