Klan Beriza Kabilovića se raspao: Bliski saradnik sve priznao

Klan Beriza Kabilovića se raspao: Bliski saradnik sve priznao


Kantonalni sud u Tuzli nepravomoćno je osuduo Elvisa Hamzića na tri godine i šest mjeseci zatvora zbog više krivičnih djela, potvrđeno je za portal „Avaza“ iz krugova tuzlanskog pravosuđa.

Hamzić koji je bliski saradnik Beriza Kabilovića, u toku suđenja je odlučio da prizna krivicu pa mu je izrečena presuda.

Strankama je ostavljeno pravo žalbe Vrhovnom sudu Federacije BiH.

Hamzić je optužen da je bio član grupe koja se tereti za organizirani kriminal, ugrožavanje sigurnsti, iznude, proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga te dogovora u vezi učinjenja krivičnih djela.

Nakon što mu je izrečena jedinstvena kazna zatvora od tri i po godine, Vijeće Kantonalnog suda Tuzla donijelo je rješenje kojim mu je ukinut pritvor u kojem je bio dvije godine.

Elvis Hamzić član kriminalne grupe Beriza Kabilovića koji je također uhapšen u policijskoj akciji “Scarface“, bio je u bjekstvu nakon čega je na osnovu Interpolove potjernice uhapšen u Celju i izručen BiH.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija