,,Bisera Turković nikada nije predstavljala BiH, već isključivo najradikalniju struju među bošnjačkim narodom”

,,Bisera Turković nikada nije predstavljala BiH, već isključivo najradikalniju struju među bošnjačkim narodom”


Savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, Radovan Kovačević, rekao je da se RS za promociju i političko predstavljanje uvijek oslanja na autoritet svojih predstavnika, te da nema, niti je kad imala, koristi od diplomatije BiH.

Diplomatski sastanci
– Bez obzira što Sarajevo, kao i pojedinci iz opozicije RS tvrde da su Banja Luka i RS izolovani, sada se pokazalo da to nije tačno. Iz posljednjih diplomatskih sastanaka člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika vidjelo se da RS ne da nije izolovana, već je izuzetno aktivna u prezentovanju političkih stavova i realne situacije u BiH – istakao je Kovačević.

On je izjavio za beogradske “Večernje novosti” da se RS zalaže za mir, očuvanje stabilnosti i BiH u okvirima Dejtonskog sporazuma.

Promoviranje stavova
Kovačević je ukazao da RS nema, a nikada nije ni imala koristi od diplomatije BiH koja je zarobljena od SDA i služi samo za promoviranje njihovih stavova i interesa bošnjačkog naroda.

– Bisera Turković nikada nije predstavljala BiH, već isključivo najradikalniju struju među bošnjačkim narodom – ocijenio je Kovačević.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija