(FOTO) Cijela Srbija na nogama: Đoković podržao velike proteste, fotografija iz Beograda obišla svijet

(FOTO) Cijela Srbija na nogama: Đoković podržao velike proteste, fotografija iz Beograda obišla svijet


Fotografija blokiranog mosta Gazela u Beogradu koju je jučer zabilježio Marko Risović bila je jedna od najdjeljenijih na društvenim mrežama, a proglašena je i “najmoćnijom” jer prikazuje razmjere protesta koji su jučer zahvatili susjednu Srbiju.

Risović je fotografiju prvobitno podijelio na svom Instagram profilu uz opis “Beograd se probudio”, nakon čega se velikom brzinom proširila i na druge društvene mreže.
“Protest protiv ekološkog i političkog zagađenja okupio je beskrajnu masu ljudi koji trenutno zauzimaju područje mosta Gazela na autoputu”, napisao je Risović u opisu.

Jedan od onih koji su podijelili upravo ovu fotografiju bio je i Novak Đoković, koji je objavom na Instagram storyu ukazao na važnost očuvanja zdravlja i pozvao na zaštitu prirode.

“Čist zrak, voda i hrana su ključevi zdravlja. Bez toga, svaka riječ o ‘zdravlju’ je suvišna”, napisao je Đoković uz fotografiju građana koji su blokirali Gazelu.

Novak je u svom Instagram storyju dodao i da je “priroda naša majka”.

“Provodimo više vremena u prirodi. S njom i uz nju nam je život bogatiji”, poručio je najbolji teniser svijeta.

Podsjetimo, građani Srbije su jučer blokirali saobraćajnice u više gradova nakon što ih je nekoliko ekoloških organizacija pozvalo da na taj način izraze protest protiv Rio Tinta, Zakona o eksproprijaciji i Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi.

Protesti su uglavnom protekli mirno, osim u Novom Sadu, gdje je izbila tučnjava u kojoj su povrijeđene četiri osobe.

Inače, Đoković je posljednjih dana bio u sastavu reprezentacije Srbije koja je igrala Davis Cup te se trenutno priprema za naredne teniske izazove.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija