(VIDEO) Dokle se stiglo sa radovima na obnovi tuzlanske dvorane Mejdan?

(VIDEO) Dokle se stiglo sa radovima na obnovi tuzlanske dvorane Mejdan?


Nakon poplava koje su zadesile Tuzlu u julu prošle godine, SKPC Mejdan pretrpio je ogromnu štetu. U potpunosti je bio uništen parket u velikoj dvorani, kuglana, poslovni prostori i svlačionice. Danas, 16 mjeseci kasnije sanirano je dosta u ovom tuzlanskom hramu sporta. Planom su predviđene tri faze obnove, a prva obuhvata sanaciju velike dvorane i odvoda oko objekta. Za ovu namjenu izdvojeno je 560 hiljada KM.

„Tendencija radova ide planiranim tokom, a negdje oko 15. decembra bi trebalo sve da bude privedeno kraju. To je što se tiče unutrašnjih radova, radova unuta robjekta. Što se tiče radova na vanjskom dijelu objekta sa istočne strane gdje je bila Strelicija, na platou također se vrše radovi na iskopavanju zadnje faze radova i to bi trebalo između 5. i 20. decembra da bude završeno“, istakao jeJasenko Elezović direktor SKPC Mejdan.

Rekonstrukcijom velike dvorane, sredinom decembra trenažni proces i sportski događaji biće nastavljeni, što će biti i uvertira za potencijalno okupljanje košarkaške reprezentacije BiH u februaru iduće godine u borbi za Svjetsko prvenstvo. Početkom 2022. godine krenut će se i u realizaciju druge faze obnove Mejdana koja se odnosi na rekonstrukciju kuglane i ostalog građevinskog dijela objekta, za što je potrebno 550 hiljada KM.

„U narednoj godini je planirana druga faza koja će biti usmjerena prema građevinskom dijelu objekta gdje je smještena kluglana. Znači nabavka opreme kuglane, odnosno kuglane sa šest staza prema međunarodnim standardima i rekonstrukcija građevinskog dijela objekta u potpunosti to bi bila druga faza. Onda će se planirati treća faza u smislu energetske efikasnosti objekta“, rekao je Elezović.

Još uvijek nije poznato kada bi Mejdan u potpunosti mogao biti obnovljen. To prvenstveno zavisi od prikupljanja novčanih sredstava. Sredstva za prvu fazu obnove obezbijedili su grad Tuzla, UNDP i Mejdan. U narednom periodu očekuju dodatna finansijska sredstva kroz razne javne pozive i dodatnu pomoć od Grada Tuzle, Tuzlanskog kantona, sve kako bi Mejdan dobio stari sjaj i ponovo postao središte najvećih sportskih događaja u BiH.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija