“Hvala vam što ste spasili mog dedu” Hitna pomoć dobila poruku zahvalnosti

“Hvala vam što ste spasili mog dedu” Hitna pomoć dobila poruku zahvalnosti


Intervencija Hitne pomoći Kantona Sarajevo u jednom sarajevskom restoranu, ne samo da je imala sretan kraj, već je iznjedrila i divnu priču u sumornoj nam stvarnosti.

Naime, ekipa u kojoj su bili doktorica i dva medicinska tehničara dobili su uvečer 23. decembra poziv u pomoć 74-godišnjem muškarcu u ugostiteljskom objektu na Trgu heroja u sarajevskom naselju Hrasno piše RadioSarajevo

Zahvaljujući brzoj intervenciji, ekipa Hitne pomoći je uspjela reanimirati i spasiti život ovog Sarajlije.

Ove sedmice stigao je veliki izraz zabavnosti, torta sretne porodice, ali i divna poruka koju je ispisala unuka čovjeka kojem je ukazana pomoć.

“Hvala vam što ste spasili mog dedu”, napisala je djevojčica uz crteže doktorice Amile i tehničara Ahmeda i Alama.

Ekipa Hitne pomoći dirnuta je pažnjom i porukama zahvalnih sugrađana.

Osnovna karakteristika vremena u kojem živimo jeste brzina i opasnost, poruka je iz Hitne pomoći Kantona Sarajevo.

Zbog ove karakteristike neminovna je posljedica visoka učestalost urgentnih stanja u populaciji, čime se nameće problem adekvatne i funkcionalne organizacije sistema urgentne medicine radi spašavanja života i sprečavanja nastanka invalidnosti kod stanovništva.

Organizaciona struktura Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo (ZHMP KS) je jedinstvena u Evropi i u svijetu. ZHMP KS pruža široki spektar usluga iz oblasti prehospitalne urgentne medicine. Za razliku od drugih hitnih pomoći, ZHMP KS pruža i usluge zbrinjavanja u službi (ustanovi) HMP.

ZHMP KS organiziran je za šest gradskih općina ranije Skupštine grada Sarajeva, a danas, odlukom Skupštine Kantona Sarajevo, organiziran je i djeluje kao Javna ustanova Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, za devet općina, ukupne površine 1274 km2 sa 434 000 stanovnika.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija