Velika akcija policije: Pali šverceri sa više od 550 kila duhana

Velika akcija policije: Pali šverceri sa više od 550 kila duhana


Prilikom pretresa objekata koje koristi Ž. Ž. u Bosanskom Šamcu policija je pronašla 68 kilograma sitno rezanog duhana, dok je u teretnom vozilu vlasništvo S. S.,koje je bilo u dvorištvu, pronađeno oko 490 kilograma sušenog duhana u listu.

Kako navode iz Policijske stanice Bosanski Šamac, na osnovu naredbe sudije za prethodni postupak Suda BiH, a pod nadzorom Tužilaštva BiH, izvršili su pretres kuće i drugih objekata koje koristi Ž. Ž. u Bosanskom Šamcu.

“Prilikom pretresanja u dvorištu porodične kuće nalazilo se teretno motorno vozilo vlasništvo S. S. u kojem se je nalazio oko 490 kilograma sušenog duhana u listu. Pretresanjem pomoćnih objekata pronađena je i privremeno oduzeta jedna mašina za rezanje duhana i oko 68 kilograma sitno rezanog duhana”, navodi se u saopćenju.

Privremeno oduzeti predmeti na osnovu naredbe sudije za prethodni postupak, predati su službenicima UIO, Regionalni centar Banja Luka – Carinske ispostave Bosanski Šamac.

Nakon kompletiranja predmeta Tužilaštvu BiH protiv S. S. slijedi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nedozvoljen promet akciznih proizvoda.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija