Samira Hodu satima tukli u Sarajevu: Policija raspisala potragu za Elvirom Smajićem

Samira Hodu satima tukli u Sarajevu: Policija raspisala potragu za Elvirom Smajićem


 

Sarajevska policija raspisala je potragu za Elvirom Smajićem koji je zajedno s Matejom Štrafelom u stanu u Odobašinoj ulici u Sarajevu zarobio Samira Hodu kojeg su satima tukli i na kraju opljačkali.

Štrafela i Smajić se terete za protivpravno lišenje slobode, razbojništvo i utaju.

Nakon što je Matej Štrafela lišen slobode, njemu je nadležni sud odredio jednomjesečni pritvor, potvrdio je za portal “Avaza” advokat Omar Mehmedbašić.

Usta oblijepili selotejp trakom

– Zatražio sam njegovo vještačenje s obzirom da ima medicinsku dokumentaciju iz koje je vidljivo da je na Psihijatriji u Jagomiru više puta liječen od ovisnosti – kazao je za portal “Avaza” advokat Mehmedbašić koji zastupa Štrafelu.

Hodo je, kako saznaje “Avaz” u Štrafelovom stanu u Odobašinoj ulici zlostavljan od 12 do 17:45 sati kada je na adresu stigla policija.

Smajić je pozvao Hodu da dođe u stan kod Štrafele koji je odmah zaključao vrata i ključ predao Smajiću.

Elvir je potom čekićem udario Hodu po glavi koji je odmah izgubio svijest. Potom su mu pertlama vezali ruke i noge. Stavili su mu komad tkanine u usta koja su oblijepili selotejp trakom.

Mehmedbašić: Zastupa Štrafelu

Skinuli mu odjeću

U jednom momentu Smajić je Hodu nožem ubo u lijevu natkoljenicu, nakon čega su ga on i Štrafela udarali po cijelom tijelu.

Ispostavilo se da su ga namamili u stan da ga opljačkaju. Skinuli su mu odjeću, te je Štrafela uzeo njegov pasoš i 320 KM koliko mu je našao i džepu. Novac i pasoš predao je Smajiću koji je potom napustio stan.

Štrafela je nastavio da tuče i zlostavlja Hodu sve do dolaska policije.

Utvrđeno je da je odbjegli Smajić istog dana od Hode uzeo konzolu za video igre “Playstation 3” pod izgovorom da će je prodati i da će mu donijeti novac, ali se ispostavilo da nije imao namjeru da to uradi, već je Hodu sa Štrafelom opljačkao.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija