Sarajka sa Grbavice: “Neko od stanara baca ostatke hrane i kosti koje sadrže ozbiljnu količinu otrova”

Sarajka sa Grbavice: “Neko od stanara baca ostatke hrane i kosti koje sadrže ozbiljnu količinu otrova”


Na društvenoj mreži Facebook pojavio se uznemirujući status Sarajke koja traži pomoć u pronalasku nesavjesnog građanina koji svojim radnjama izaziva paniku među stanovništvom – piše Crna-Hronika.

U naselju Grbavica, iza male Ina pumpe, nasuprot zgrade u ulici Hamdije Čemerlića, neko od stanara baca ostatke hrane i kosti koje sadrže ozbiljnu količinu otrova.

Do sada su, nažalost, od trovanja uginuli prelijepa Akita i, koliko se sjećam, mladi Jack Russell.

Ova osoba zaboravlja da se u istom parku djeca često igraju loptom i skupljaju divlje kestenje. Osim pasa, otrov bi mogao ugroziti i nečije dijete.

Pored dječijeg parka na Grbavici vlasnički pas ujeo dječaka: Morala reagovati i policija

Kao vlasnica psa Cara (američki staford), i sama svakodnevno šetam u tom području. Sjećam se jednog “hrabrog” komšije koji me je, skriven iza zavjese, psovao jer tu šetam psa – iako nikada nije bilo situacije da ne pokupim za njim.

Pozivam sve koji imaju informacije o osobi odgovornoj za ove zločine da mi ih dojave. Grupa nas okuplja novčanu nagradu za korisne informacije, a odgovornog ćemo predati Tužilaštvu Kantona Sarajevo, uz krivičnu prijavu za pokušaj ubistva NN osobe.

Prema članu 173. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, “ko usmrti ili teško zlostavlja životinju na svirep način ili iz koristoljublja”, može biti kažnjen zatvorom do šest mjeseci.

Također, član 333. KZ FBiH obuhvata “izazivanje opće opasnosti,” koje uključuje stavljanje otrovnih supstanci na javne površine, s mogućnošću kazne zatvora do tri godine.

Trovanje koje bi moglo ugroziti i ljudske živote, posebno djece, može se smatrati i pokušajem ubistva prema članu 166. Krivičnog zakona, što povlači znatno strože kazne. Svaki građanin dužan je prijaviti saznanja o ovakvim djelima nadležnim organima.

Hvala svima na pomoći i podršci!


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija