Otac stradale Selme Agić: Suosjećam se sa porodicom Tanović, razumijem sve ono kroz šta prolaze

Otac stradale Selme Agić: Suosjećam se sa porodicom Tanović, razumijem sve ono kroz šta prolaze


Nikada dovoljno upozorenja i apela na vozače i pješake. Teška saobraćajna nesreća prije dva dana u kojoj je teško povrijeđen maloljetnik je ponovo aktuelizirala ovu temu.

Gosti današnje emisije ‘Otvoreni studio’ Hayat televizije bili su Mirza Hadžiabdić, glasnogovrnik MUP-a KS i Amir Agić, otac stradale Selme Agić.

Kada je u pitanju nesreća u kojoj je stradao maloljetnik prije dva dana, Hadžiabdić je kazao kako se još uvijek ne zna tačan uzrok nesreće, obzirom da je istraga još uvijek u toku.

“Policija je odmah izašla na mjesto događaja i ono što je najbitnije jeste da je maloljetnik živ, a nadamo se da će se i oporaviti. Nakon vještačenja znat će se tačan uzrok nesreće – naveo je Hadžiabdić.

Agić je na početku kazao kako razumije sve ono kroz šta prolazi porodica Tanović.

“Nikako da dođemo pameti i da vidimo šta će da se uradi sa takvim stvarima. Takve stvari moramo rješavat prije nego se dese, ne možemo ih rješavat kada se dogode. Nije mi lakše vremenom i ne može biti lakše, ne može vrijeme izliječit bol za mojim djetetom. Nema minute i sekunde da ne razmišlja o svom djetetu , to se ne može zaboraviti, niti se treba zaboraviti – kazao je Agić.

Kada su u pitanju uzroci saobraćajnih nesreća u Sarajevu, Hadžiabdić je kazao kako to zavisi od slučaja do slučaja.

“Ponekad je to nepirlagođena brzina, korištenje mobitela, alkohol, različiti su uzroci. Poduzimamo preventivne mjere u suzbijanju ovakvih stvari. Nedostaje nam policajaca. Raspoređen je redovno onoliki broj policajaca sa koliko raspolažemo. Nerealno je očekivati da bude na svakom koraku po jedan policajac. Policija pokriva najfrekventije raskrsnice kako bi djelovala i preventivno i represivno – naglasio je Hadžiabdić.

Agić kaže kako ne vidi pravdu u ovoj državi, smatrajući da je 16 i po godina ništa za dva mlada života, iako je upravo ta kazna najveća koja je iakda dosuđena u našoj zemlji.

“Policija radi svoj posao, ali kriminalci ne plaćaju kazne. Kazne se ne plaćaju i ne sankcionišu se te osobe. Ako je tužiteljica prava, sve se može uraditi. Moraju kriminalci odgovarati, dosta kazni se ne plaća. Nedavno su čovjeku uzeli golfa 2, jer nije platio 67 KM kazne – tvrdi Agić.

Hadžiabdić je naveo kako je policija posljednjih mjesec i po oduzela osam vozila zbog vršenja krivičnih djela.

“Policija KS svakodnevno poduzima intenzivne mjere i radnje. Ne bih komentarisao odluku Nezavisnog odbora. Zbog kršenja saobraćaja izdato je 184.000 prekršajnih naloga u prethodnoj godini. Policija je tu da štiti građane i njihovu imovinu. Znate da je u proteklom periodu jedan broj naših kolega izgubio život radeći svoj posao. Ne možemo prihvatit da su kriminalci jači od policije. Nema osobe koju policija KS ne smije zasutaviti – zaključio je Hadžiabdić.

Agić je rekao kako će se boriti i za drugu djecu, što možemo vidjeti kroz primjer Muriza Memića.

“Ako se vozi po ograničenju, nema problema nikakvih. Problem je što policija iako radi svoj posao, ne smije zaustaviti krimanlce. Ja svoje kazne redovno plaćam, jer od toga živim. Moramo se boriti, i dok sam god živ borit ću se za drugu djecu. Moramo se svi uključiti – smatra Agić.

Podsjetimo, Sefić je 10. oktobra 2016. u večernjim satima u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu Golfom 6, krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i udario Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija