(FOTO) Ništa od plata: Policajci u USK održali jednosatni štrajk upozorenja

(FOTO) Ništa od plata: Policajci u USK održali jednosatni štrajk upozorenja


Sindikat policije Unsko-sanskog kantona danas je počeo jednosatni štrajk upozorenja jer im kasni isplata plate za januar, a što je posljedica neusvajanja budžeta, odnosno odluke o privremenom financiranju Unsko-sanskog kantona.

“Nama je posljednja plata isplaćena prije više od mjesec dana i naša je egzistencija ugrožena. Uz to dobavljači nam otkazuju, ne možemo sipati gorivo u vozila, a imamo 30 vozila neregistriranih koja sada ne možemo koristiti”, objašnjava Mahmut Alagić, predsjednik Sindikata Policije USK-a.

Sat vremena koliko traje štrajk upozorenja policajci, policijski službenici i namještenici neće napuštati radna mjesta, ali neće raditi svoj posao, osim u hitnim intervencijama.

“Sigurnost građana neće biti ugrožena, ali radit ćemo samo operativne poslove koju su neophodni. Ovo je još jedan od apela nadležnima u zakonodavnoj vlasti da usvoje prijeko potrebne akte kako stvorili uslove da nam se isplati plata i omogući normalno funkcioniranje, a kako bismo mogli garantirati sigurnost građana, dodaje Alagić.

Za srijedu 16.februar, zakazana je sjednica Skupštine Unsko-sanskog kantona na kojoj će zastupnici razmatrati budžet Unsko-sanskog kantona i Financijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja i Službe za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona. Usvajanjem ovih akata prekinula bi se financijska blokada kantona koja traje od 1. februara ove godine.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija