GSS nastavlja potragu za Savom Đukićem i Vinkom Vilićem

Pripadnici Saveza Gorskih službi spašavanja u BiH i danas će nastaviti akcije traganja na području Istočnog Sarajeva i okoline Zavidovića, gdje su u toku potrage za nestalim Savom Đukićem (79) i Vinkom Vilićem (60).

Đukić je nestao na području Tilave – Istočnog Sarajeva, a posljednji put je viđen 12. marta. Radi se o osobi teškog zdravstvenog stanja, prenosi Faktor.

Jučer su za njim tragali spasioci GSS-a Ilidža, zajedno sa rodbinom i prijateljima. Iako je pretražen veliki dio terena, potraga zasad nije dala rezultat.

– Molimo sve građane da obavijeste naše dežurne brojeve 062-528-972 i 062-412-685 ukoliko primijete nestalog ili ukoliko imaju bilo kakve informacije o njemu – apelovali su iz GSS-a Ilidža.

Paralelno sa potragom za Đukićem, na području zavidovića je 56 spasilaca GSS-a iz devet stanica gorskog spašavanja ( GSS Zavidovići, GSS Žepče, GSS Srebrenik, GSS Sarajevo, HGSS Mostar, HGSS Posušje, HGSS Čitluk, HGSS Ljubuški i HGSS Čapljina), te dva kajakaška kluba tragalo za nestalim Vinkom Vilićem.

I pored velikog broja angažovanih spasilaca, te korištenje pasa, dronova, kajaka i čamaca, potraga, nažalost, nije dala rezultat.

Vilić je posljednji put viđen 15. marta oko 10.30 kada se iz svog doma u Zavidovićima udaljio u nepoznatom pravcu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments