Beogradski kriminalac dilao po Sarajevu: Koristio i policajsku uniformu

Beogradski kriminalac dilao po Sarajevu: Koristio i policajsku uniformu


Bojan Božić i još trojica njegovih saradnika uhapšeni su u akciji Multi zbog teških krivičnih djela

U akciji banjalučke policije Multi uhapšene su četiri osobe osumnjičene za osam teških krađa, dok se za jednom još traga. Nezvanično, privedeni su Đorđo Ćetković, Luka Lasić, Branimir Aničić te Beograđanin Bojan Božić, za kojim su bile raspisane tri međunarodne potjernice Interpola Beograd zbog krivičnih djela povreda koja uzrokuje smrt, ubistvo iz nehata i ubistvo.

Novac i droga

Božić je sproveden u Sud BiH radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti. On i njegovi pomagači se terete da su na području Banje Luke od januara do polovine februara ove godine počinili šest krivičnih djela teška krađa i po jedno krivično djelo na području Bijeljine i Doboja.

Meta napada su bile porodične kuće odakle su krali novac, zlatni nakit, bijelu tehniku, alat, lična dokumenta, dok su iz garaža porodičnih kuća krali vozila. U akciji su, osim pripadnika banjalučke policije, učestvovali pripadnici MUP-a KS-a i USK-a.

Po naredbi Općinskog suda u Sarajevu pretresen je stan koji su Božić, Aničić i Lasić koristili u sarajevskoj Ulici branilaca Šipa.

Tom prilikom su u sobi u kojoj je boravio Božić pronađeni osam paketića speeda i 496 tableta ecstasyja piše Oslobođenje.

Policijska uniforma

Protiv njega je dostavljen izvještaj sarajevskom Tužilaštvu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga. Osim toga, policija je prilikom pretresa vozila i drugih prostorija koje su osumnjičeni koristili u Banjoj Luci i Sarajevu pronašla i oduzela zlatni nakit, provalnički alat, dijelove oružja, bijelu tehniku, lične dokumente, telefone, SIM kartice, komplete i dijelove policijske uniforme, drogu…

Istragom koja se nastavlja će biti utvrđeno kada je bjegunac Božić stigao u Sarajevo, s kim se sastajao, od koga je nabavljao narkotike…

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija