16.05.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina – Veliki broj policije postavljen je na ulazima i ulicama u blizini katedrale Srca Isusova. U krugu od 1km nije moguce prici katedrali niti proci ulicama u njenoj blizini. U katedrali Srca Isusova odrzat ce se misa za ubijene na Bleiburgu na kraju Drugog svjetskog rata. Photo: Armin Durgut/PIXSELL
Goraždanin lišen slobode u Sarajevu jer je ukrao kutiju udruženja “Pomozi.ba”

Goraždanin lišen slobode u Sarajevu jer je ukrao kutiju udruženja “Pomozi.ba”


U sarajevskoj ulici VII transverzala na području Novog Grada, jučer su policijski službenici Četvrte PU lišili slobode lice A.H. rođen 1997.godine u Goraždu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287. stav 1. tačke b. KZ F BiH (Teška krađa na naročito opasan ili naročito drzak način).

Naime, on je pomenutog dana u 14:45 sati u ulici Gradačačka, općina Novi Grad Sarajevo, iz prodavnice “Brojler” otuđio PVC kutiju udruženja “Pomozi.ba” sa dobrovoljnim novčanim prilozima.

Prilikom pretresa kod A.H. je pronađena i oduzeta određena suma metalnog novca. O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a pomenuto lice je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Protiv navedenog lica će biti preduezete zakonom predviđene mjere i radnje.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija