Rusi preuzeli kontrolu nad aerodromom u blizini Kijeva

Rusi preuzeli kontrolu nad aerodromom u blizini Kijeva


Rusija je u četvrtak pokrenula invaziju na Ukrajinu s kopna, iz zraka i s mora. Iz Ukrajine stižu vijesti o poginulima, a osude invazije stižu iz cijeloga svijeta. Prema posljednjim podacima Predsjedništva Ukrajine koje je objavio AFP, više od 40 ukrajinskih vojnika i 10 civila likvidirano je u napadu koji je jutros započela Rusija.

Ruske zračno-desantne trupe preuzele su kontrolu nad zračnom lukom Antonov, koja se nalazi u blizini Kijeva, javlja CNN.

Rusi kažu kako su uništili preko 70 vojnih ciljeva u Ukrajini, uključujući i 11 aerodroma.

Kako javlja Kyiv Independent, ukrajinska vojska do sada je uništila sedam ruskih aviona, četiri helikoptera i više od 10 borbenih vozila. Prema tvrdnji Centra za strategiju odrbane, likvidirano 100 ruskih vojnika. Rusija je okupirala i gradove Henichesk i Nova Kahovka u oblasti Kherson.

Ukrajina je saopćila da je Rusija izvela 203 napada od početka dana, a borbe se vode na gotovo cijeloj teritoriji, prenosi Reuters.

U jednom od ruskih napada je povrijeđeno šest doktora, jer su granatirali bolnicu u Vuhledaru u oblasti Donjeck na istoku zemlje.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija