Novi konkursi na UKC Tuzla: Novi primjeri nepotizma i stranačkog upošljavanja

Novi konkursi na UKC Tuzla: Novi primjeri nepotizma i stranačkog upošljavanja


Mandat Vahida Jusufovića obilježili su tenderi u vrijeme pandemije i mnoštvo sumnjivih konkursa o kojima smo mjesecima izvještavali bh. javnost. Jusufovića je na mjestu direktora nasljedio Alen Kamerić, bivši ministar zdravstva, koji je dolaskom PDA na vlast u Tuzlanskom kantonu i dolaskom nove uprave na UKC Tuzla dobio mandat generalnog direktora UKC Tuzla.

Bilo je u UKC Tuzla i problema i to na Klinici za ginekologiju i akušerstvo, Infektivnoj klinici, kada su mladi životi ugašeni, plastičnoj hirurgiji kada su pacijentici oporavak učinili horor pričom , piše Crna Hronika.

Sin Vahida Jusufovića, kojeg je policija privodila prošle godine, počinje raditi na UKC Tuzla?

UKC Tuzla je nedavno objavio rezultate konkursa.

Lista uspješnih kandidata za radno mjesto Medicinska sestra – tehničar 20 izvršilaca je objavljena na web stranici UKC Tuzla. Na prvu, konkurs obiluje nepravilnostima, a svih 20 novih zaposlenika su ostvarili maksimalnih 15 bodova na usmenom ispitu, dok su kandidati od broja 21 ostvarili samo tri boda.

Na listi se nalaze sestre Samra i Selma Abdulahović. Samra je bila kandidat PDA za općinsko vijeće Teočaka.

Na listi drugih konkursa na UKC Tuzla obiluje nepotizam i stranačko upošljavanje. Da li su zbog nove promjene vlasti u ovom bh. kantonu vladajući požurili zapošljavanje svojih kadrova i kako je moguće da tačno 20 kandidata ostvari maksimalan broj bodova na usmenom ispitu, ostaje nejasno.

 

 

Poništen konkurs: Amar Mustedanagić ne može raditi u UKC-u!


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija