Zaštitar iz Sarajeva otpušten jer se javno požalio na nehumane radne uvjete

Zaštitar iz Sarajeva otpušten jer se javno požalio na nehumane radne uvjete


Nakon što je portal Crna Hronika prvio objavio priču sarajevskog zaštitara koji je radio u nehumanim uvjetima, stigle su oštre reakcije.

(FOTO) Nehumani uslovi: U ovakvoj prostoriji mora boraviti zaštitar sarajevske firme

Naime, zaštitar koji je podijelio informacije sa nama je dobio otkaz u zaštitarskoj agenciji Sword Security. Njegovu objavu prenosimo u cjelosti.

“Riječ je o zastitarskoj agenciji Sword Security. Duže vrijeme sam bio uposlenik, imao sam ugovor na neodređeno, znači ugovor za stalno. Otkaz sam dobio jer sam slikao radno mjesto – kućicu u kojoj sam došao da provedem 12h, a koja je bila u katastrofalnom stanju, ne za ljude, nego za životinje.

Zbog toga sam dobio otkaz, zato jer su to pojedini bh. portali objavili i “šefovima” se nije svidjelo naravno. A posebno bih napomenuo krajnje drsko, neprofesionalno i bezobrazno ponašanje prema uposlenicima pomenute agencije od strane tim lidera Kemala Tačija. Ta osoba nema trunke osjećanja da su i “zaštitari” samo ljudi a ne ROBOTI. Diže ljude da rade po 24h, njemu nije jasno da uposlenici imaju i “privatni život”! Uposlenike zove i maltretira 0-24h … iz prve smjene da produže u noćnu i obratno.

A jedna od rijetkih agencija su u kojoj nije plaćeno ni bolovanje, ni godisnji odmor, da dobro ste procitali! A dio plate se još uvijek dobija u koverti! Ja sam bio častan, pošten radnik, radnik koji nikada nije znao reci NE i na kraju sam otkaz jer sam samo ukazao na bezobrazluk koji se radi u agenciji ! Ja cu ici do krajai svoja cu prava traziti i nikada necu odustati!

Zato bivse kolege,imajte PETLJE i suprostavite se “sefovima”, jer niste ROBOTI !!! Trazite svoja prava, radite posteno i odgovorno, ali imajte POSTOVANJA prema sebi !!!


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija