Građani ogorčeni zbog svakodnevnog rasta cijena: “Plate se ne povećavaju, a troškovi života sve su veći”

Građani ogorčeni zbog svakodnevnog rasta cijena: “Plate se ne povećavaju, a troškovi života sve su veći”


Nakon što su cijene ulja na policama tržnih centara dostigle nevjerovatnih pet KM po litru građani FBiH su mislili da ih više ništa ne može iznenaditi.

eđutim, uslijedilo je i poskupljenje piletine, pa se za kilogram filea mora izdvojiti i do 15 KM, a ljudi su sve očajniji, jer je borba za opstanak postala svakodnevica. Plate se ne povećavaju, a troškovi života sve su veći.

Kivni su, kažu, na vlast te očekuju da će biti samo još gore.

Penzioner Avda Durmić pošao je da kupi malo mesa.

– Kupujem manje nego ranije i pokušavam razvlačiti. Sad sam uzeo nešto mesa da napravim sarmu. Puno je skuplje nego prije, pa sam kupio 400 grama. To ću razvući na dva-tri obroka – govori Durmić.

Očekuje da će situacija biti još gora, jer one na vlasti građani ne zanimaju.

– Vlast ništa ne čini, trebalo bi da se angažuju prije nego što dođe do poskupljenja. Međutim, ova vlast je zainteresovana da sve još više poskupi kako bi sebi punili kasu. Čim je viša cijena proizvoda, i PDV je veći, tako da se oni sad hvale da su dosta poreza prikupili. Moraju kad je sve skuplje – zaključuje Durmić.
Sve je teže

I Mujo Porobić živi sve teže kako je krenuo talas poskupljenja. I ranije je gledao u šta će utrošiti svaku marku, a sada mu je taj zadatak još teži.

– Sve poskupljuje, a narod se bori kako zna. Vidite i sami da je grad pust, i ono što hoda, hoda oko kontejnera. Nijedna iole jača firma nije otvorena da se krene u progres, prave se hoteli, moteli, nema proizvodnje – mišljenja je Porobić
Sve se može posijati

Porobić ističe kako mu je nejasno zašto je ulje dostiglo tako visoku cijenu, ali i što vlast ne daje podsticaje poljoprivrednicima kako bi se neobrađene površine obradile, piše Avaz.

– I ne samo to, cijene hljeba su više, a imamo žitnice i sve se može posijati, ali Vlada ne dozvoljava bonuse i podsticaje poljoprivrednicima – ističe Porobić piše Srpskainfo


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija