Dodik ljut i na Stoltenberga: Džaferović iznio stav “muslimanskog političkog kruga”

Dodik ljut i na Stoltenberga: Džaferović iznio stav “muslimanskog političkog kruga”


Nakon današnje press konferencije Šefika Džaferovića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga u Briselu nije dugo trebalo da se oglasi Milorad Dodik koji je bio jedna od tema današnjeg sastanka.

“Način na koji je predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović otišao u sjedište NATO bez saglasnosti sva tri člana, teze koje su samo stav njegove partije poput one o NATO putu BiH, veća su opasnost za BiH od bilo kakve retorike na koju se vole pozivati. BiH nije donijela odluku o integracijama u NATO, nije zauzela stav o situaciji u Ukrajini, o uticaju bilo koje treće države na BiH. Sve što je Džaferović danas izgovorio stav je muslimanskog političkog kruga. Šteta što Јens Stoltenberg učestvuje u devastaciji Dejtonskog mirovnog sporazuma, u čije se očuvanje kunu, znajući da Džaferović u Briselu ne govori u ime BiH”, napisao je Dodik na Twitteru.

Iako je Stoltenberg vrlo jasno kazao da je hrvatski predsjednik Zoran Milanović jučer govorio i o svojim stavovima u vezi Bosne i Hercegovine to Dodiku nije zasmetalo. Naprotiv, sa Milanovićem redovno održava kontakt i razmjenjuje mišljenje o brojnim pitanjima pa tako i o visokom predstavniku Christianu Schmidtu kojeg je Milanović pod utjecajem Dodika Schmidta nazvao “Švarcom ili Šulcom i privatnom osobom.”


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija