(FOTO) Rusija je u Ukrajini zauzela polovinu Balkana ili cijelu Sloveniju, Hrvatsku, BiH i Crnu Goru

(FOTO) Rusija je u Ukrajini zauzela polovinu Balkana ili cijelu Sloveniju, Hrvatsku, BiH i Crnu Goru


Prema nekim kalkulacijama, Rusija je od 2014. zauzela 123.229 kvadratnih kilometara površine Ukrajine, što je približno jedna petina od cijele napadnute države.

Proteklih dana na društvenim mrežama se velikom brzinom prenose mape koje je napravio korisnik Fejsbuka i Instagrama Aleks Bokoč i ukazao na veličinu teritorije koju je Rusija u Ukrajini zauzela od 2014. godine.

Rusija kontrolira petinu ukrajinske teritorije

“Za moje evropske prijatelje! Samo imajte u vidu ovaj dio Ukrajine koji je Rusija okupirala kada slušate saopštenja svojih političara”, napisao je on i podelio nekoliko mapa evropskih država, prenosi AJB

Jedna od mapa pokazuje kako je ta površina jednaka dobrom dijelu Zapadnog Balkana, odnosno površini Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije.

Druge mape pokazuju koliko iznose zajedničke površine Austrije i Švajcarske, odnosno Češke i Slovačke, te koji je to “komad” Francuske, Njemačke ili Italije.

Bokoč nije naveo izvor podataka koje je koristio za kreiranje mape.

Podsjeća se da su razne mape ruskih pohoda u Ukrajini objavili ukrajinski i ruski mediji, kao i Institut za ratne studije, te britanski obavještajci.

Kreator mapa međutim navodi da je do svojih podataka došao povlačeći granične linije u Gugl mapama.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija