(FOTO) Pogledajte zapanjujuće prizore katastrofe u Hvratskoj

(FOTO) Pogledajte zapanjujuće prizore katastrofe u Hvratskoj


Vatrogasci se još bore sa stihijom koja guta sve pred sobom. Požar je izbio u 11 sati u Zatonu kod Vodica, a još nije stavljen pod kontrolu

Požar koji je u srijedu oko 11 sati izbio u okolici Vodica – u Mrdakovici na Benkovačkoj cesti, proširio se prema Zatonu gdje je situacija dramatična, a u gašenju sudjeluje više od 100 vatrogasaca, doznaje se iz zatonskog DVD-a.

– Ljudi su u panici i mene je jako strah. Ne možemo doći do svojih kuća – rekao je čitatelj.

Fascinantne fotografije snimio je reporter ŠibenikIN-a.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković u srijedu predvečer je izjavio kako požare na šibenskom području gase tri kanadera, da je usmjeren i četvrti, a prema informacijama kojima raspolaže, u požaru nema ozlijeđenih.

POGLEDAJ GALERIJU

Sastao se i Stožer civilne zaštite Grada Šibenika, a načelnik Danijel Mileta je rekao je nakon sastanka da evakuacija stanovništva službeno nije proglašena.

“Od punoljetnog i fizički sposobnog stanovništva očekujemo, molimo ih da budu u svojim domovima i pomognu u obrani od vatre. Što se tiče situacije, ona je nešto bolja, ali ovako ozbiljne ugroze za stanovništvo nije bilo u posljednjih deset godina”, rekao Mileta, koji je nakon sastanka otišao na teren.

POGLEDAJ GALERIJU

Brojni stanovnici Rasline evakuirali su iz svojih domova, a mnogi iz susjednog Zatona i dalje čekaju na cesti kako bi vidjeli što će im ova noć donijeti. I dalje su bez struje, uznemireni.

Branili smo kuću po kuću jer malo koja da nije bila ugrožena. U središtu mjesta se nalazi crkva, nema oko nje šume, a kampanel je zahvatila vatra. Ušla je u svako dvorište. Ovo je apokaliptična situaciju kakvu, evo ja sam 30 godina u vatrogastvu, nismo doživjeli, istaknuo je Boris Dukić iz DVD-a Zaton za Novu TV.

Zaton je ostao bez struje, a Dukić kaže da će na terenu zasigurno ostati tri, četiri dana.

Preko 200 vatrogasaca s 54 vatrogasna vozila bori se s vatrenom stihijom koja i dalje prijeti kućama. Na terenu je i 36 policajaca koji su sudjelovali u evakuaciji te sedam članova Ravnateljstva civilne zaštite. Na požarište je stigla i hrvatska vojska.

– Mislili smo da ne može gore od onog požara u Sv. Roku 2017., ali ovo je gore. Nadamo se samo da će se vjetar smiriti – rekao je Dukić.

– Bura puše. Oko Zatona je slabija vatra, ali vodička strana put magistrale je gore… dajemo sve od sebe – kazao nam je vatrogasni zapovjednik Boris Dukić.

Lučka kapetanija i Pomorska policija prevezli su veći broj djece na obali u Raslini koja su bila okružena dimom, a načelnik Bilica otvorio im je školu za njihov smještaj. U prijevoz djece i nekoliko odraslih osoba samoinicijativno su se uključili i građani sa svojim brodicama.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija