Podignuta optužnica: Nedim Bukvić pokušao pregaziti službenike SIPA-e

Podignuta optužnica: Nedim Bukvić pokušao pregaziti službenike SIPA-e


Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Nedima Bukvića rođenog u Doboju, a koji je ranije osuđivan.

On se tereti da je 21. decembra 2020. godine, na parkingu tržnog centra na području Kraševa u općini Tešanj, upravljajući automobilom “Škoda”, oglušio na izdate naredbe policijskih službenika SIPA-e, koji su tom prilikom bili angažirani na lišenju slobode Nedima Bukvića.

Bukvić je napao službene osobe nasrnuvši na njih vozilom, te im nanio fizičke povrede.

– Optuženi se tereti da je napao službena lica u institucijama BiH u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinilaca krivičnih djela, pri čemu su službenim licima nanesene tjelesne povrede, te na taj način počinio krivično djelo -napad na službeno lice u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinilaca krivičnih djela iz člana 241b. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona BiH – saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija