Pejaković borac za radnike i narod BiH pozvao na bojkot pekare Manja”

Pejaković borac za radnike i narod BiH pozvao na bojkot pekare Manja”


Portal Crna-Hronika već duže vrijeme surađuje sa članovima Facebook grupe “Crna lista poslodavaca Republike Srpske” u kojoj svakodnevno nezadovoljni radnici dijele svoje ispovijesti sa javnostima te u kojoj svi radnici imaju besplatnu pravnu pomoć.

Dražan Pejaković, osnivač FB grupe Crna Lista Poslodavaca Republike Srpske pokrenuo je bojkot proizvoda pekare Manja i Krajina Klasa.

Dražan Pejaković: “Ljudima je bitnije šta se dešava u realitiy showu nego šta rade radnicima i kakvu nepravdu čine”

 

“Narod uzvraća, BOJKOT pekare Manje i Krajina Klasa”

Svi radnici kod Saše Trivića (Vlasnika gore navedenih objekata) su prijavljeni na 650KM na to se dodaje topli obrok, prevoz i ostalo, na kraju plata iznosi 880KM ono što je fora jeste kada odete na bolovanje ili godišnji sve preko 650KM se skida i odbija radnicima od iznosa iz ugovora. (ZNAČI PLATA JE 650KM)..

Godišnji odmor rijetki imaju, u trajanju od sedam dana, a radno vrijeme radnika je između 9h i 12h dnevno, jedan dan sedmično slobdno, neko nema ni po 15 dana slobodan dan, ako žena ostane u drugom stanju ugovor se ne produžava momentalna nogu radnice dobiju.
Obzirom da Saša Trivić izrabljuje svoje radnike, te pravi štetu svim radnicima naše zemlje, jer se protivi povećanju minimalne plate u RS i gleda kako da se radnici još više izrabljuju,
POZIVAM vas sve da BOJKOTUJETE njegove pekare i proizvode.

Ovo dijelite dalje. Da svi vide i podrže, došlo je vrijeme da narod UZVRATI ROBOVLASNICIMA još jače. On je prvi, a i ostali će uskoro doći na red.
BOJKOTOM PROTIV ROBOVLASNIKA…


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija