Podignuta optužnica protiv Harisa Priganice jer je otuđio 550 KM iz prodavnice

Podignuta optužnica protiv Harisa Priganice jer je otuđio 550 KM iz prodavnice


Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Harisa Priganice, jer je prijeteći pištoljem opljačkao trgovinu.

Kako se navodi u optužnici, on je 14. decembra prošle godine, oko 17.20, u Zavidovićima, obučen u žutu jaknu sa crnom kapuljačom na glavi i sa pištoljem u ruci, ušao u trgovinu vlasnika D.N. u Ulici Gazi Husrev-bega.

“Potom je prišao blagajni za kojom se nalazila radnica A.E. i usmjerio pištolj u njenom pravcu te joj se povišenim tonom obratio riječima: “Brzo, brzo”, pokazujući joj na novac u kasi. Kada je A.E., u strahu za svoj život, otvorila ladicu kase i iz iste izvadila plastičnu posudu u kojoj se nalazio kompletan dnevni pazar od oko 550 KM, predala mu ga je”, ističe se u optužnici.

Dalje stoji da je on novac istresao u kesu, a potom se udaljio u pravcu obližnje sportske dvorane, oštetivši na taj način D.N. za gorenavedeni novčani iznos.

“Upotrebom oružja i prijetnjom da će direktno napasti život drugoga oduzeo je tuđu pokretninu s ciljem da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist i time je počinio krivično djelo razbojništvo”, zaključuje se u optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Slučaj iz 2018. godine

Evo kako su opljačkani Bingo u Hadžićima i Bugojnu: Pratili policiju, maskirali se i pokupili 160.000 KM

Sarajevsko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Mugdima Omanovića, Saše Martinovića, Enisa Mrava, Harisa Priganice i Mirze Turkovića zbog krivičnog djela organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima razbojništvo, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i neovlašteno prisluškivanje i zvučno snimanje.

Osumnjičenima na teret stavljeno nekoliko krivičnih djela/Amer Kajmović

Prema navodima iz optužnice, grupu je organizirao Mugdim Omanović, da bi potom skupa sa ostalim optuženima od početka oktobra do polovine decembra 2017. godine uz prijetnju i upotrebu sile opljačkali poslovnicu Tržnog centra Bingo u Sarajevu i Bugojnu.

Prilikom počinjenja krivičnih djela koja im se stavljaju na teret, prisluškivali su policiju na terenu kako bi znali kretanje policijskih službenika, koristili su lažne policijske uniforme, fantomke, automatske puške i pištolje te nekoliko automobila za bijeg, navodi se u optužnici koja je proslijeđena sarajevskom Kantonalnom sudu na potvrđivanje. Grupi se na teret stavlja da su prisvojili oko 160.000 KM.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija