Mladi konobar otišao sa društvom na Gazivode da se rashladi i nestao u vodi

Mladi konobar otišao sa društvom na Gazivode da se rashladi i nestao u vodi


Potraga

– Prijatelji sa kojima je bio, ali i okupljeni ljudi, odmah su pozvali policiju. Na teren su odmah izašle ronilačke ekipe. Tijelo nesrećnog mladića pronađeno je skoro 24 sata poslije potrage na istom mjestu na kome je i posljednji put viđen. Na ovom jezeru često se dave kupači jer je ono puno virova koji povuku ljude, pa ni veoma vješti plivači ne mogu da se izvuku.

O Eldaru B. meštani Novog Pazara imaju samo riječi hvale.

– On je bio fin i divan mladić, iza sebe je ostavio roditelje i brata blizanca. Radio je kao konobar u jednom novopazaraskom lokalu – kažu komšije.

Kako se priča među mještanima, jezero na kom se udavio mladić navodno je ukleto, a iz godine u godinu ovde se dešavaju tragedije koje odnose mahom živote mladih.

Voda je tu izuzetno hladna i čudna. Svi misle da je jezero mirno i da tu ništa ne može da im se dogodi, ali kada ih uhvate virovi, kojih ima mnogo, uplaše se i rijetko ko se izvuče – objasnio je jedan od mještana za Kurir.

Prokletstvo

Slični komentari mogli su se videti i na Fejsbuku ispod vijesti o nestanku Eldara B. u talasima jezera Gazivode.

– Treba zabraniti kupanje na jezeru. Toliko se ljudi utopilo i nikako da ga zatvore za kupače. Jezero je lepo za obilazak i plovidbu čamcem, ali za kupanje je jako opasno – napisali su revoltirani građani.

Navodno, na dnu jezera nalazi se nekoliko potopljenih svetinja, koje su nakon izgradnje brane bile u blizini, pa mještani kažu da je prokletstvo nastalo zbog toga.

– Na dnu jezera Gazivode nalaze se ostaci dvora čuvene srpske srednjovekovne kraljice Jelene Anžujske, kao i kula zvonara iz 13. vijeka, dve srednjovekovne pravoslavne crkve, rimska nekropola, kao i islamska svetinja i groblje – navode mještani.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija