(FOTO) Pronađeni posmrtni ostaci na asfaltiranju kod spomen obilježja u Grahovcima

(FOTO) Pronađeni posmrtni ostaci na asfaltiranju kod spomen obilježja u Grahovcima


Od 12. do 16. juna 1993. godine snage Hrvatskog vijeća obrane (HVO) iz Kiseljaka su, u saradnji s Vojskom Republike Srpske s Ilidže, počinile ratni zločin nad bošnjačkim stanovništvom u području sela Han-Ploča kod Kiseljaka.

Zločinci su tada za četiri dana masakrirali 78 Bošnjaka. Većinu tijela žrtava spalili su u njihovim građevinskim objektima kako bi prikrili tragove zločina.

Danas prilikom izvođenja radova na spomen obilježju u Gragovcima pronađeni su posrmtni ostaci. Obaviješteni su pripadnici MUP-a Srednjobosanskog kantona i predstavnici Instituta za nestale osobe saznaje Crna-Hronika.

“Obavještavamo Vas da su radovi na asfaltiranju kod spomen obilježja u Grahovcima obustavljeni. Pronašli smo posmrtne ostatke u dijelu gdje i prošli put.. samo ovaj put nisu izgorene… Obavještena je policija i Institut za nestale.” izjavili isprec Udruženja porodica poginulih i nestalih “Džemat Han Ploča 93”

 

POGLEDAJ GALERIJU


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija