“Bombaš” koji je angažiran “za ubistvo dobio koronu, ali spremio napad”.

“Bombaš” koji je angažiran “za ubistvo dobio koronu, ali spremio napad”.


 

Sud BiH prihvatio je prijedlog Tužilaštvo BiH i produžio pritvora još dva mjeseca za uhapšenog narkobosa Milana Matkovića, ali i Sašu Ratkovića, Dragana Supića, Tomislava Vidakovića i Vladicu Rakića.

Naručio 350 kilograma kokaina, koje

Matković je prije mjesec uhapšen kod Trebinja na osnovu crvene potjernice zbog šverca kokaina. Nalog za njegovo hapšenje izdalo je Tužilaštvo BiH, koje ga, između ostalog, tereti za međunarodni organizirani kriminal, ali i planiranje brojnih likvidacija.

Pripadnike ove grupe pohapsila je SIPA u blizini Trebinja, gdje Matković ima imanje.

Matković je, također, otkriven dešifriranjem Anom aplikacije, a utvrđeno je da je godinama imao zaštitu u pravosuđu. Ali Matković je imao informacije od pojedinaca iz pravosuđa, pa je isključivo koristio Anom, koji je razotkrio američki FBI, otkriva portal “Avaza”.

U dokazima Tužilaštva navodi se da je Matković iz Južne Amerike početkom 2021. godine naručio 350 kilograma kokaina, koje je platio putem tokena.

Osim toga, u porukama od 8. februara Matković šalje Saši Ratkoviću lozinke za tri telefona koja idu, kako je navedeno, Poketu, Soniju i Prijesnom.

– Neka Sone slaže pare, treba nam u Beču 200.000 eura.

Kako je “pao” najtraženiji narko dilera na Balkanu: Milan Matković iza rešetaka

U jednoj od poruka navode da je Karlito izgubio 11 tona kokaina. U porukama se, također, navodi da će Matković dati po kilogram kokaina Pikasu, Big Bati i Bondu, “da i oni nešto zarade“.

Međutim, za Tužilaštvo BiH ključne su poruke otkrivene na Anomu, koji su koristili i Matković i njegova ekipa.

On je, kako se navodi, u avgustu 2020. godine dogovarao ubistvo Miljana Vidovića, ali i Rade Ašćerića. Ubistva je planirao s Đorđom Kulićem i Slobodanom Ašćerićem Snajperom, tvrdi Tužilaštvo.

Sve je spremio

Prema navodima Tužilaštva, što je navedeno u prijedlogu za pritvor, Ašćerić je trebao biti ubijen u klubu “Muzej” u Novom Sadu.

Međutim, prema informacijama “Avaza”, Matković obavještava Slobodana Ašćerića Snajšera da je vozilo BMW spremno za korištenje ubistva i da se nalazi u garaži na Dedinju

Ali, u daljoj komunikaciji se navodi Snajper informiše Matkovića da je “Bombaš” koji je angažiran “za ubistvo dobio koronu, ali spremio napad”.

Dešifriranjem aplikacije Anom i porukama iz oktobra 2020.godine, a ova ekipa planirala je ubistvo dvije osobe u Srbiji, angažiranjem samostalnog ubice piše Avaz.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija