Kako je “pao” najtraženiji narko dilera na Balkanu: Milan Matković iza rešetaka

Kako je “pao” najtraženiji narko dilera na Balkanu: Milan Matković iza rešetaka


U Trebinju pala mafijaška grupa na čelu sa narko dilerom Milanom Matkovićem. Jedna od uhapšenih osoba je Milan Matković, o čijim kriminalnim djelima je danas pisala Istraga.

Riječ je o jednom od najtraženijih narko dilera na Balkanu koji je već osuđivan u BiH zbog trostrukog ubistva. No, nakon izlaska iz zatvora se očigledno vratio mafijaškom životu.

Osim njega, kako saznajemo, uhapšeni su i Trebinjci Saša Ratković i Tomislav Vidaković.

Riječ je o nastavku akcija u okviru predmeta otvorenih u Tužilaštvu BiH nakon dešifrovanja aplikacije Sky koju je mafija u regionu koristila kao sigurno sredstvo komunikacije.

Izvršeni su pretresi stambenih objekata i pokretnih stvari na više lokacija, zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela “Organizovani kriminal”, “Neovlašten promet opojnim drogama”, “Neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene” i “Pranje novca” propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine, te krivično djelo “Pripremanje krivičnog djela” u vezi sa krivičnim djelom “Ubistvo” propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine i krivično djelo “Falsifikovanje isprave” propisano Krivičnim zakonikom Republike Srpske.

Matković kojeg, između ostalog, potražuje i Austrija, bio je, tim povodom, prije nekoliko mjeseci na saslušanju u Tužilaštvu BiH, ali je pušten i lijepo ispraćen riječima “Sve je u redu”! Matković vež duže vrijeme živi u Trebinju, odakle vodi ogromne kokainske poslove.

Naravno, Matković se odužio Kajmakovićevoj i to sa toliko keša, da ona trenutno pati od velikog stresa koji “liječI” nezajažljivom halapljivošću.

Matković već godinama živi u Trebinju, a već sam pisao o njemu u tekstu – Pad Hercegovačke NarkoMreže: Narko”General” plaćan je i preko Čaruge prljavim narkonovcem, kao i krvavim parama; Nešić je sluga Miće Danilovića, Kavčanina i profesionalnog ubice sa Pala (02.02.2022.).

Tada sam konstatovao da je Matković NarkoZvijer, što pokazuju i podaci o njegovom narkodjelovanju.

On snabdjeva dijelom i Kavački klan u RS i to preko Dražena Šinikovića, šefa ogranka Kavčana u Hercegovini i njegovog brata Njegoša.

POGLEDAJ GALERIJU

 

Šinikovići su kumovi Matkoviću, iza kojeg je trostruko ubistvo. Njihov zaštitnik u Trebinju je Siniša Laketa, načelnik PU Trebinje, koji je sa Šinikovićem na stalnoj vezi. Istovremeno, Njegoš Šiniković je jedan od nasilnika koji štiti Laketu.

Matković je veliki trgovac kokainom i najviše opijata plasira na tržište EU. Prema mojim informacijama, potražuju ga vlasti Austrije, ali i Srbije. Za njim traga još nekoliko zapadnih zemalja.

Matković ima direktne konekcije u Južnoj Americi, od kojih nabavlja ogromne količine kokaina koji prebacuje u Evropsku uniju, kao i u SAD.

Srpski mediji objavili su da je Matković, dok je Darko Šarić bio u pritvoru, od njega preuzeo primat u švercu kokaina. Tvrdi se čak da je Matković šef Šariću.

Nesporno je da je Matković, kao jedan od najvećih švercera kokaina na Balkanu, raskrinkan raspakivanjem aplikacija “Skaj” i “Anom”.

Darko Šarić je, kako su naveli srpski mediji, švercovao kokain za Matkovića, trostrukog ubicu koji je pod istragom i FBI i CIA. On je nekoliko godina u bjekstvu.

 

View this post on Instagram

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija