Šef poslovnice “Bajra” prisvojio robu u vrijednosti 54.000 KM, sudit će mu se

Šef poslovnice “Bajra” prisvojio robu u vrijednosti 54.000 KM, sudit će mu se


Prema tužbenim navodima, na taj je način optuženi sebi pribavio protupravnu imovinsku korist u vrijednosti robe od 53.917,77 KM, te za isti iznos oštetio pravno lice “Bajra” Travnik

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS) protiv Mahira Pašanbegovića zbog krivičnog djela – pronevjera u službi.

Optuženi se tereti da je od septembra do oktobra 2018. godine u svojstvu šefa poslovnice Društva za proizvodnju, promet i usluge “Bajra” u Sarajevu, prisvojio robu u vrijednosti od 53.917,77 KM, koja je predstavljala razliku između stanja zalihe i zatečenog stanja prema knjigovodstvenim evidencijama na dan inventure.

Prema tužbenim navodima, na taj je način optuženi sebi pribavio protupravnu imovinsku korist u vrijednosti robe od 53.917,77 KM, te za isti iznos oštetio pravno lice “Bajra” Travnik, objavljeno je na službenoj stranici Tužilaštva KS.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija