Spomenik nastradalog Ildahida Malkića predmet spora, kamenorezac ”zavlači” roditelje (FOTO)

Spomenik nastradalog Ildahida Malkića predmet spora, kamenorezac ”zavlači” roditelje (FOTO)


Nakon što je porodica prerano preminulog Ildahida Malkića odlučila da za kamere portala Crna-hronika.info progovori o istini za svog sina, stvari su postale javno dostupne i pritisak na rad nadležnih institucija se pojačao.

Kako je poginuo Ildahid Malkić: “Znamo ko je kriv, ko je vozio, znamo sve. Ovo je njegova majica. Još uvijek miriše na njega. Spavam s njom”

Još jedan u nizu problema pojavio se nakon izgradnje spomenika Ildahidu. Naime, na njegovom grobu dogovorena je izgradnja spomenika sa jednom firmom, ipak poslovi nisu završeni na dogovoreni način.

,,Svaka čast ovom čovjeku kod kojeg smo naredili spomenik. Nek mu je na dušu. Kada smo naređivali tako je bio slatkorjeciv. Kada smo ga pitali može li ovako, rekao je može. Kada je rekao cijenu nismo ni pola riječi rekli, samo smo rekli neka to bude kako treba.

Spomenik je urađen prošle godine mislim novembar da je bio. Medutim nije urađen kako smo dogovorili. Više od pola godine smo ga molili da dođe ispravit. Došli su pred bajram ispravili ploču. Ostao je spomenik da se odigne jer je propao sad dole i slova se ne vide. I sa strane je trebalo bit urađeno nesto ukrasno nisu to uradili. Otišli smo prije mjesec da vidimo kace to završit. Rekao je da ga nazovem 20 09. Juče sam nazvala kaže nazovi me kasnije. Nazovem oko 2 sata kaže evo me u Sarajevu. Nazovi sutra. Zovemo danas

Neda čovjek pričat sa sobom dere se na mene jednu majku. Neće da rekne docu za 10 dana 15 dana, nego faktički da ne zoveš više. A mi pošteni bili pa pare isplatili u novembru. Bez obzira što nije bilo urađeno kako treba, vjerovali na poštenje, a njemu na dušu. Nama roditeljima ovako da radi on misli mi ludi. Pare su prolazne. I za dan može da se sruši cijeli svijet. Nek mu bude na sramotu”

Nezvanično saznajemo da je problem kod izgradnje spomenika bio sa firmom Kotarević Kamenorezac.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija