22 polovna autobusa iz Splita stiže u Mostar

22 polovna autobusa iz Splita stiže u Mostar


Mostarsko javno preduzeće “Mostar Bus” koje je 2002. godine zasnovano na donaciji od 36 autobusa od japanske vlade obnavlja vozni park s 22 donirana autobusa iz Splita s kojima će osnažiti javni prijevoz u najvećem hercegovačkom gradu, piše Klix.

Split je Mostaru donirao 22 autobusa, od čega je njih 17 već isporučeno, početkom septembra sedam autobusa, a prošle sedmice 10, te očekuju u idućoj sedmici još preostalih pet.

Tim povodom je u krugu JP Mostar Bus upriličena svečanost primopredaje tokom koje su Mostarci uručili i zahvalnica prijateljima iz Hrvatske zbog vrijedne donacije.

Direktor Mostar Busa Damir Marić ističe da su autobusi moderni, niskopodni i klimatizirani i da mnogo znače za jačanje javnog prijevoza u Mostaru, kako u kvaliteti vožnje tako i povećanje učestalosti linija u tom gradu.

“Dobili smo šest autobusa na tri osovine dužine 15 metara, osam gradskih autobusa dužine 12 metara, četiri prigradska autobusa također 12 metara dužine i četiri minibusa. Registracijom prve grupe vozile stvorile su se mogućnosti da povećamo učestalost polazaka na pojedinim linijama, jer je to odavno bila potreba, a registracijom i ostalih autobusa ćemo povećati polaske na svim linijama”, kazao je Marić zadovoljan donacijom autobusa koji su kako je kazao duplo mlađi od onih koje je Mostar imao.

Radi se o autobusima starim 10 do 14 godina, a Grad Split ih je Gradu Mostaru donirao nakon što je uspješno obnovio svoj vozni park preko EU fondova.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija