Scholz: Neprihvatljiva je upotreba nuklearnog oružja

Scholz: Neprihvatljiva je upotreba nuklearnog oružja


Njemački kancelar Olaf Scholz u petak je upozorio na mogućnost korištenja nuklearnog oružja u rusko-ukrajinskom konfliktu.

Moramo dati jasan odgovor na nuklearne prijetnje: Opasne su za svijet i neprihvatljiva je upotreba nuklearnog oružja – kazao je Scholz na konferenciji za medije u Pragu.
Komentare je uputio kao odgovor na pitanje o upozorenju američkog predsjednika Joea Bidena kako se svijet sada suočava s najvećom mogućnošću nuklearnog rata u posljednjih 60 godina, javlja Anadolu Agency (AA).

Scholz je kazao kako su evropski lideri na neformalnom sastanku razgovarali o najnovijim dešavanjima i potvrdili kontinuiranu političku, ekonomsku i vojnu podršku Ukrajini.

Iz Praga šaljemo jasnu poruku: Evropske zemlje stoje snažno uz Ukrajinu. Nastavit ćemo podržavati Ukrajinu u odbrani njenog suvereniteta i teritorijalnog integriteta – kazao je on.

Istakao je kako evropske zemlje nikada neće priznati rusku ilegalnu aneksiju teritorija na istoku Ukrajine nakon kontroverznih referenduma održanih prošlog mjeseca.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija